Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Markströms comeback - Gävlelagets räddning

- 12/01/2010, 22:57 -
1 av 9

Scanpix

2 av 9

Scanpix

3 av 9

Scanpix

4 av 9

Scanpix

5 av 9

Scanpix

6 av 9

Scanpix

7 av 9

Scanpix

8 av 9

Scanpix

9 av 9

Scanpix

Jacob Markström var återigen tillbaka mellan stolparna efter att ha kommit hem ifrån J-VM. Han var en stor anledning till att laget kunde ta sin första seger i Scandinavium på fyra år, då man under tisdagskvällen vann med 1-3 efter bland annat två mål av Eero Somervuori.

Jacob Markström var i kväll tillbaka mellan stolparna efter sitt äventyr i Regina och Saskatoon där Junior-VM spelades. Han fick kliva direkt in i hetluften då hans Brynäs ställdes mot Frölunda på bortais under tisdagskvällens enda elitseriematch.

Matchen spelades i Scandinavium där Gävlelaget inte vunnit - på fyra år.

Men i kväll skulle denna hemska trend brytas.

Första perioden var oerhört sömnig och skottstatistiken, 5-5, säger väl kanske det mesta. Det var två oerhört sömniga lag som inte alls hade någon lust med att bjuda upp till dans. Svårtflörtade Brynäs ledde ändå med 1-0 efter mål av Eero Somervuori.

Fortsatt jämt i skottstatistiken, 9-9, i andra perioden.

Nicklas Lasu kvitterade till göteborgarnas stora glädje, innan rutinerande, 38-årige, Oven Molin, prickade in 1-2 i power play. Då hade det gått 32.22 av matchen.

Under matchens sista 20 minuter så tog hemmalaget över skottmässigt, 8-4, och vann även den statistiken med 22-18. Men några fler mål blev det inte för Dahléns mannar som hade oerhört svårt att överlista strålande Markström i bortakassen.

Istället var det han som inledde målskyttet, Eero Somervuori, som fick äran att pricka in slutresultatet, 1-3, i öppen kasse.

I och med denna seger så kunde Brynäs vinna för första gången i Scandinavium sedan 6 februari, 2006. Detta blev BIF:s blott andra seger i Göteborg sedan 2003.

Med kvällens trepoängare så förstärker man sin slutspelsplats i tabellen.

Frölunda däremot har det fortsatt tungt och får börja blicka nedåt.

Man ligger just nu på en åttondeplats men är efter 38 spelade omgångar endast åtta poäng före slutspelsjagande Modo.