"Nyllets" andra fullträff för säsongen gav emellertid inte Grand Rapids Griffins något lyft. - Foto: Bildbyrån

"Nyllets" måltorka över

Michael Nylander hade gått 15 raka AHL-matcher utan att göra mål. Men i nattens hemmamatch mot Rockford Icehogs behövde veterancentern bara 58 sekunder på sig att göra matchens första mål, framspelad av landsmannen Mattias Ritola.

"Nyllets" andra fullträff för säsongen gav emellertid inte Grand Rapids Griffins något lyft. Gästerna tog över och gjorde tre mål på 14 skott i den första perioden och gick fram till en 3-2-ledning. Det fick Griffins coach Curt Fraser att plocka målvakten Jordan Pearce av isen och ersätta honom med Daniel Larsson.

Larsson stoppade 26 av 27 skott under de avslutande två perioderna, men det blev ändå förlust med 3-4 för Grand Rapids.

Jonathan Carlsson spelade sin blott 13:e AHL-match för säsongen i Rockford och var +1. Ex-brynäsaren är fortfarande poänglös den här säsongen.