Polisen utreder Cormiers brutala armbåge
Polisen utreder Cormiers brutala armbåge - Foto: Scanpix

Polisen utreder Cormiers brutala armbåge

"Hör inte hemma i hockeyn".


Patrice Cormier är avstängd på obestämd tid efter sin brutala armbågstacklingMikael Tam. Det meddelade juniorligan QMJHL på måndagen. För Cormiers del kan det bli värre än så. Polisen i Québec City bekräftar att den har fått in en anmälan mot den 19-årige Rouyn-Noranda Huskies-forwarden, som var lagkapten för Kanada under junior-VM tidigare i månaden.

Polisen har ännu inte kunnat förhöra Mikael Tam, som har varit inskriven på sjukhus efter smällen mot huvudet, men har däremot talat med flera åskådare som var på plats i arenan.

Tam, 18-årig back för Québec Remparts, drabbades av en allvarlig hjärnskakning och fick ett krampanfall på isen efter att Cormier knockat honom med en elak armbågstackling i förlängningen av matchen mellan Québec och Rouyn-Noranda natten mot måndagen.

Mikael Tam, som även förlorade två tänder, förväntas lämna sjukhuset inom kort, men kommer inte att kunna spela ishockey på länge.

Québec Remparts president Claude Rosseau uttalade sig i ärendet på måndagen. Han var både bestört och chockad över Patrice Cormiers uppträdande.

- Det här är någonting som inte hör hemma i hockeyn, det är något som, i mina ögon, är helt oacceptabelt, sade han enligt CBC News.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!