- Foto: Bildbyrån

Han kan bli fanbärare i OS

Aleksej Morozov kan bli den som får hedersuppdraget att bära den ryska fanan på invigningen.


Aleksej Morozov är en av den inhemska idrottens allra största idrottsstjärnor alla kategorier i Ryssland.

I Vancouver-OS kan det mycket väl bli så att han får bära den ryska fanan på invigningen. Många röster har höjts för att de senaste två årens VM-kapten kommer få uppdraget.

– Jag har också hört det snacket. Men det är inget jag tänker på just nu. Skulle det bli så att jag får göra det så skulle jag givetvis bli jätteglad, säger Morozov till Sport-Express.

Den ryska olympiska kommittén har tidigare uttryckt att man gärna ser en av hockeyspelarna som fanbärare och med tanke på att invigningen sker innan NHL hunnit ta sitt brejk är det mest troliga att man bara har KHL-spelarna att välja mellan.

Sport-Express skriver också idag att Aleksej Teresjtjenko kommer åka med till Vancouver. Centern mellan OS-uttagna Danis Zaripov och Aleksej Morozov blir således en av de sju reserver som Slava Bykov väljer att ta med sig till Vancouver när man åker dit.

Dels för att finnas på plats och i rätt dygnsrytm om någon skulle bli skadad sent och dels för att fylla ut träningarna innan NHL-spelarna ansluter tre-fyra dagar efter att KHL-spelarna åkt till OS-byn.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!