Brynäs tog poäng trots flygstrul

Brynäs kom nästan fyra timmar försent till matchen mot Luleå på lördagen.(TT)

Brynäs kom nästan fyra timmar försent till matchstart mot Luleå på lördagskvällen. Gävlespelarna startade sedan segt men jobbade upp sig, och kunde gå av isen utan förlust efter en rafflande uppgörelse som efter förlängning slutade 3-3.

Orsaken till Brynäs sena ankomst till matchen var tekniskt fel på det plan som skulle föra laget till Luleå. Matchen kunde nu starta först 19.45 i stället för 16.00.

Det är sånt som händer. Man får ställa in sig på att det är den förutsättning som gäller, sade Niklas Czarnecki, Brynäs tränare efteråt.

Jag vet inte om det påverkade oss i matchen, det är svårt att säga. Men jag är oerhört nöjd med att vi tar poäng på bortaplan när vi låg under med 1-3 i början av sista perioden.

Luleås tränare Roger Rönnberg var missnöjd mot bakgrund av just det.

– Det känns givetvis surt att tappa en 3-1-ledning, när vi i stället borde knutit ihop säcken, sade han.

Åkte slalom Brynäs började segt, men skapade en jättechans efter sju minuter när Daniel Widing sköt en puck i stolpen på Luleåkassen. Sedan tog Luleå ledningen i numerärt överläge, genom Johan Harju, framspelad av Linus Omark. Efter målet trycktes Brynäs tillbaka rejält, och i andra perioden snurrade Luleås förstakedja upp motståndarnas försvar gång på gång.

Linus Omark körde slalom i Brynäs zon, och fick backarna att se ut som rundningsmärken. Men Brynäs kvitterade i slutet av perioden, genom Jonathan Granström, som slog ett stenhårt slagskott längs isen i mål, snyggt framspelad av Andreas Dackell.

Luleå inledde tredje perioden med två snabba mål av Viktor Lindgren och Mats Lavander, och publiken, 5 105 personer, började känna segervittring.Debut för kanadensare Gävlelaget vägrade dock ge upp, och kunde i numerärt överläge reducera till 2-3 genom Daniel Widing och kvittera till 3-3 genom Daniel Hermansson med fyra minuter kvar av ordinarie matchtid, som också blev matchens sista mål.

Kanadensaren Kyle Wanvig gjorde debut för Brynäs i matchen. Han placerades i tredjekedjan, och fick spela tio minuter. På den tiden hann han med ett skott på mål, och drog på sig en utvisning. Luleås fina form fortsätter, och laget har nu tagit poäng sju matcher i rad, och parkerar åter på slutspelsplats i tabellen, på åttonde plats. Brynäs klättrade en placering i tabellen efter matchen mot Luleå, och ligger nu på sjätte plats.