Lördag 8 Maj
Stockholm

Lill-Kenta fick sparken

Idag fick Lill-Kenta Johansson beskedet att han inte har sitt jobb kvar i klubben längre, skriver klubben på sin hemsida.
Idag fick Lill-Kenta Johansson beskedet att han inte har sitt jobb kvar i klubben längre, skriver klubben på sin hemsida. Foto: Scanpix

Lill-Kenta Johansson lyckades inte behålla sitt jobb i Lugano säsongen ut. Idag, efter fem raka förluster, fick den i Elitserien hyllade tränaren beskedet att han sparkas från klubben som gjort sig ökända för sina tränarbyten senaste åren. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Lugano gjorde som man gjort så många gånger förr de senaste åren. Man valde att kicka tränaren.

Idag fick Lill-Kenta Johansson beskedet att han inte har sitt jobb kvar i klubben längre, skriver klubben på sin hemsida.

Efter succésäsonger som hyllad tränare i både Timrå och HV71 de senaste åren blev det inte samma utdelning i Lugano. Klubben där han firade mäktiga framgångar som spelare på 80-talet.

Meriter som inte är mycket värda idag. Inte i ett lag som gjort sig okända för sina många tränarbyten de senaste åren.

Bland annat var John Slettvoll när han kom till klubben under 07/08 den tredje tränaren den säsongen.

Han fick fortsatt förtroende till säsongen efter, men valde då själv att säga upp sig för ganska exakt ett år sedan när det stod klart att Lill-Kenta skulle ta över.

Lugano hade en minst sagt usel inledning på säsongen och var ett tag långt från en slutspelsplats och hade bland annat en förlustsvit på nio raka matcher utan att Lill-Kenta fick då.

Då meddelade klubben att han satt säkert.

Nu hade man spelat upp sig avsevärt sedan dess och parkerar åtminstone på slutspelsplats och har sju poäng ner till svensklaget Rapperswil närmast bakom sig, men hade fem raka nederlag i ryggen när beskedet om avskedet kom med bara sex omgångar kvar av grundserien.

Lill-Kenta skrev på ett tvåårskontrakt med Lugano i januari förra året.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela