- Foto: Scanpix

Skadekris i Kanadas OS-lag

Steve Yzerman har det jobbigt just nu. Många spelare av den OS-trupp han tog ut i december har åkt på eländiga skador under den senaste månaden.


Steve Yzerman har haft en jobbig tid sedan han tog ut sin OS-trupp i december.

Marc-Andre Fleury, Brenden Morrow, Dan Boyle, Patrice Bergeron och Ryan Getzlaf har dem alla missat matcher för sina klubblag i NHL sedan uttagningen.

Trots detta så är dock alla de 23 spelare som han tog ut i sin trupp, just nu aktuella för spel i Vancouver i februari.

Men trots detta så finns det ingen tid över till att vila för den kanadensiske landslagscoachen.

Han vet mycket väl om att varje ny natt kan innebära inkasserade skador på uttagna spelare.

Men trots detta så är Yzerman lugn.
 - Jag kan inte göra så mycket mer än att hålla mig uppdaterad fram tills det är dags för OS. Det finns inte så mycket mer jag kan göra just nu. Man sitter där och funderar över om man har några skadade spelare och hur det ska gå för dem. Men jag försöker att fokuserar på spelet, säger han till TSN.

Kanada är på förhand OS-turneringens stora favorit tillsammans med Ryssland.

Lag som Sverige, Finland och Tjeckien hamnar lite i skuggan av de stora jättarna som, enligt de flesta experter, båda beräknas att ta sig till den stora finalen.

Det återstår då att se först och främst vilket lag Kanada ställer på benen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

1 timme sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.