Snabba mål avgjorde för AIK

Två mål på två minuter avgjorde för AIK:s damer i toppmötet mot Segeltorp. (TT)

Två mål på knappt två minuter avgjorde för AIK i toppmötet i damernas riksserie i ishockey mot Segeltorp. AIK vann med 2-1, andra segern på tre möten den här säsongen. AIK:s skyttedrottning Maria Rooth gjorde första målet.

Lagen har mötts i SM-final de två senaste säsongerna och vunnit varsin gång, senast Segeltorp.

Den här säsongen är AIK ute efter revansch.

Man spelar inte i AIK med någon annan målsättning än att ta guld. Det var surt att spela så dåligt som vi gjorde i den sista matchen förra säsongen, sade AIK:s skyttedrottning Maria Rooth.

Hon svarade för 1-0-målet efter 8.46 av den andra perioden och schweiziskan Kathrin Lehmann sköt 2-0 efter 10.32. De två snabba målen blev avgörande. Segeltorp kom tillbaka starkt i den sista perioden, men längre än en reducering genom Kristina Lundberg kom inte laget.

Man får alltid några lägen och det gäller att ta tillvara på dem, så det var skönt att få göra mål, sade Rooth som missade en straff i den första perioden då hon prickade ribban.

Rooth leder poängligan i riksserien och har gjort 25 poäng (12/13) på elva matcher. Landslagsveteranen var också med och tog den första, historiska segern över Kanada tidigare i november.

Det är klart att det var ett lyft, men kanske framför allt mentalt för landslaget. Det var en spärr som släppte. Till vardags hemma i serien gör det nog ingen skillnad, sade hon.

AIK leder riksserien med fyra poäng före Segeltorp som dock har två matcher mindre spelade. De två lagen är snäppet bättre än de andra lagen i serien och är tippat finalpar i vår.