1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Crosby får nya kedjekamrater - igen

Tre matcher in i turneringen har Kanadas Mike Babcock bara en fungerande formation. I nattens åttondelsfinal mot Tyskland letar han vidare efter en vinnande formel. "När det inte går bra splittrar man kedjorna", säger Babcock.


Patrice Bergeron, Rick Nash, Jarome Iginla och Mike Richards - alla har de kommit och gått. Kanadas coach Mike Babcock letar fortfarande efter passande kedjekamrater till Sidney Crosby.

När Babcocks mannar i natt tar sig an Tyskland i en åttondelsfinal kommer Crosby att ha ännu en ny spelare vid sin sida. Den här gången petar Mike Babcock in Eric Staal på Crosbys vänsterkant medan Iginla får nytt förtroende på den högra flanken.

- Jag gillar att använda min storlek och räckvidd runt målet, säger Staal till Vancouver Province om vad han tror att han kan bidra med i förstakedjan.

- Allt handlar om att vara fysisk i forecheckingen, att använda baksidan av målet. Jarome är en av de där killarna som har ett riktigt bra skott och kan träffa mål var han än står om du ger honom pucken. Sid är också bra på det. Allt handlar om att hitta ytor och skicka pucken på mål när man kan.

"Ett rakare spel"

Rick Nash var den enda spelaren som hade fått förtroende intill Crosby under samtliga tre matcher i gruppspelet. Nu degraderas han till andralinan där han ska spela med Anaheimduon Ryan Getzlaf och Corey Perry.

- Jag spelade med Getzlaf på VM och det kommer att bli ett raka spel. Det blir en enklare sorts Western Conference-spel, tror Nash.

Mike Babcock har fått mycket kritik för att ha haft dåligt tålamod med sina formationer. Han ser personligen ingenting märkligt med att flytta runt spelare i olika kedjor.

- Jag vet bara att i Detroit flyttar vi runt spelare en hel del. När det går bra kör vi på med samma kedjor, när det inte går bra splittrar vi dem. De är alla bra spelare. I det här fallet måste vi får "Getzie" och Perry att spela på en högre nivå. Nash spelade med Getzie i VM och de hade stora framgångar tillsammans.

- De dominerade i spelet längs sargerna och det är en del av ekvationen, säger Mike Babcock till Vancouver Province.

Sedan tidigare står det även klart att Roberto Luongo ersätter Martin Brodeur mellan stolparna.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!