- Foto: Bildbyrån

Melin klar för Pajens KHL-klubb

Nu är det klart att Björn Melin inte bara lämnar HV71, utan även vilken klubb det kommer bli spel för nästa säsong. Han kommer spela för Niklas Perssons klubb i Nizjnekamsk.


Över 30 poäng två säsonger i rad har gjort Björn Melin till ett relativt hett namn på spelarmarknaden.

Redan tidigare idag stod det klart att han inte skulle stanna i HV71 nästa säsong, och under dagen blev det också klart vilken klubb han kommer spela för nästa säsong.

Det blir Neftechimik Nizjnekamsk, ett lag som gått överraskande bra under säsongen och är femma i den östra konferensen med Niklas Persson som lagets nyckelspelare nummer ett.

"Pajen" har tidigare, som vi skrev i helgen, mer eller mindre säkrat en fortsättning i klubben och får då isåfall svenskt sällskap av HV-stjärnan.

- Björns fokus har varit att stanna i HV och skriva på ett långt avtal, men nu ville han testa något nytt och Neftechimik kändes bäst, säger agenten Joakim Persson till jnytt.se.

Klubbdirektören Tommy Fritz är däremot inte orolig, trots Melins avsked och trots att både Stefan Liv och David Petrasek ryktas på väg bort.

- Vi vet att vi är klubben med flest spelare som är kontrakterade nästa säsong. Nu väntar vi bara beslut från "Pettan" och Liv. Det finns klubbar som vill vara i vår sits, säger han angående läget där man ju nyligen förlängde kontrakten med lagets två största stjärnor, Jukka Voutilainen och Johan Davidsson.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!