Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärnan nobbar VM-spel

Jiri Hudler är fortfarande arg och tänker därför inte ställa upp i VM.
1 av 1

Jiri Hudler är fortfarande arg och tänker därför inte ställa upp i VM.

SCANPIX/AP

Sport | 21/03/2010 11:13

Den tjeckiske stjärnan Jiri Hudler är fortfarande grinig efter OS-petningen och nobbar därför VM-spel.

Det finns olika sätt att ta en OS-petning. Man kan som Mikael Samuelsson be folk dra åt helvete officiellt. Eller som Jiri Hudler göra det inofficiellt.

Enligt tjeckiska uppgifter kommer Dynamo Moskva-stjärnan inte att spela VM för Tjeckien. Bland annat för att han fortfarande är grinig över att inte ha tagits ut till OS-truppen.

Men den tidiga sortin med Dynamo ligger också bakom beslutet. Han vet hur hårt han måste träna de kommande veckorna för att hålla VM-form och är, just med tanke på OS-petningen, inte sugen på att ligger i hårdträning utan matcher under så lång tid.

- VM börjar om sju veckor och det är lång tid att hålla sig i form till utan matcher. Och hur kul vore det att ligga i den sortens träning i sex veckor och sen innan VM får man beskedet att man inte tas ut till truppen. Jag tänker inte ta den risken, säger Hudler till sport.cz.

26-åringen spenderade större delen av säsongen tillsammans med Mattias Weinhandl i Dynamo och var lagets ledande duo. Tjecken stod för 19 mål och 35 assist på 54 matcher.

Förbundskaptenen Vladimir Ruzicka, som just nu är mitt uppe i kvartsfinalspelet mot Zlin med sitt Slavia Prag, har själv pratat med Hudlers agent i ärendet och fått bekräftat att Hudler inte tycks ha för avsikt att spela VM.

- Jag kommer koncentrera mig på de spelare jag har och som vill spela i landslaget. Vill folk inte spela så kan jag inte tvinga dem, säger Ruzicka.

Hockeysverige.se