Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Stjärnan nobbar VM-spel

Jiri Hudler är fortfarande arg och tänker därför inte ställa upp i VM.
1 av 1

Jiri Hudler är fortfarande arg och tänker därför inte ställa upp i VM.

SCANPIX/AP

Sport | 21/03/2010 11:13

Den tjeckiske stjärnan Jiri Hudler är fortfarande grinig efter OS-petningen och nobbar därför VM-spel.

Det finns olika sätt att ta en OS-petning. Man kan som Mikael Samuelsson be folk dra åt helvete officiellt. Eller som Jiri Hudler göra det inofficiellt.

Enligt tjeckiska uppgifter kommer Dynamo Moskva-stjärnan inte att spela VM för Tjeckien. Bland annat för att han fortfarande är grinig över att inte ha tagits ut till OS-truppen.

Men den tidiga sortin med Dynamo ligger också bakom beslutet. Han vet hur hårt han måste träna de kommande veckorna för att hålla VM-form och är, just med tanke på OS-petningen, inte sugen på att ligger i hårdträning utan matcher under så lång tid.

- VM börjar om sju veckor och det är lång tid att hålla sig i form till utan matcher. Och hur kul vore det att ligga i den sortens träning i sex veckor och sen innan VM får man beskedet att man inte tas ut till truppen. Jag tänker inte ta den risken, säger Hudler till sport.cz.

26-åringen spenderade större delen av säsongen tillsammans med Mattias Weinhandl i Dynamo och var lagets ledande duo. Tjecken stod för 19 mål och 35 assist på 54 matcher.

Förbundskaptenen Vladimir Ruzicka, som just nu är mitt uppe i kvartsfinalspelet mot Zlin med sitt Slavia Prag, har själv pratat med Hudlers agent i ärendet och fått bekräftat att Hudler inte tycks ha för avsikt att spela VM.

- Jag kommer koncentrera mig på de spelare jag har och som vill spela i landslaget. Vill folk inte spela så kan jag inte tvinga dem, säger Ruzicka.

Hockeysverige.se