Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sterner överklagar i högsta instansen

Sterner överklagar kammarrättens beslut i Regeringsrätten.
1 av 1

Sterner överklagar kammarrättens beslut i Regeringsrätten.

Bildbyrån

Sport | 22/03/2010 18:22

Hockeylegendaren Ulf Sterner fortsätter med sin kamp om att få livränta för sina skador han ådrog sig under karriären.

Efter en lång och succéfylld karriär har Ulf Sterner ådragit sig skadeproblem. Så allvarliga att han kräver livränta. Det har varit en utdragen process och nu har de nått den högsta instansen - Regeringsrätten.

"Beslutet beror på ett grovt misstag"

Han har problem med ryggen, armbågarna, en höft, fötterna och fotlederna. Han tog upp fallet i länsrätten - där han fick rätt. Kammarrätten tyckte inte att skadorna var olyckor.

- Det felaktiga beslutet i kammarrätten beror på grovt förbiseende eller ett grovt misstag, menar Sterner via sitt ombud, Lennart Lefverström, i överklagan.

Nu tas fallet upp i Regeringsrätten.

"Inte normala inslag i hockeyspelet"

Sterner uppger via Lefverström att de tacklingar och dylikt som han utsattes för inte var normala inslag i hockeyspelet, vilket kammarrätten ansåg.

"Våld som inte hör hemma på isen"

I hans överklagan till Regeringsrätten hävdar han att han blev utsatt för våld som inte hör hemma på isen och det ska klassas som olyckor man inte ska behöva räkna med som hockeyspelare.

- Det är endast ett fåtal spelare som har drabbats av så många ovanliga skador och oförutsedda händelseförlopp orsakat av hårt spel av motståndarna, menar Sterner via sitt ombud i överklagan.