- Foto: SCANPIX

Ny rekordnolla för Stefan Liv

Under säsongen blev Stefan Liv rekordman när det kom till att hålla nollan i Elitserien. Han höll sin 33:e nolla och passerade Jarmo Myllys då. I den fjärde kvarten mot Timrå höll han sin elfte slutspelsnolla - mer än någon annan gjort. - Det var skönt, det var ett tag sen, sade Stefan Liv om sin första nolla på fyra månader.


JÖNKÖPING. Stefan Liv höll nollan senast. Det var i en bortamatch mot Frölunda som han gjorde det och passerade då Jarmo Myllys som den målvakt som hållit nollan flest gånger i Elitserien.

Vad han inte lär ha trott då var att hans nästa nolla också skulle bli av liknande rekordkaraktär.

Nollan han höll när Timrå besegrades på hemmaplan med 2-0 var hans elfte slutspelsnolla och därmed är han i ensam ledning även i den kategorin. Inför slutspelet delade han rekordet med Henrik Lundqvist.

- Det var skönt, det var ett tag sen. Skönt att studsa tillbaka efter förra matchen där vi var mindre bra, sade Stefan Liv till Canal Plus om sin nolla.

Liv behövde inte slita brutalt hårt för sin nolla. Det var inte hans svettigaste insats för säsongen och han behövde bara rädda 17 skott för sin nolla mot ett Timrå som hade extremt svårt att komma igenom och in på mål under matchen.

- Det var en ganska svår match för mig, jag hade inte så mycket att göra så det gäller att vara vaken, menade Liv och erkände sedan att matchen var den troligen mest tillknäppta hittills.

- Det var väl den matchen med lägst tempo hittills i den här matchserien. Mycket ställningskring. Det var lite som att vi åkte runt och lurpassade på varandras misstag.

Turmål gav HV ledningen tidigt

HV71 fick en smakstart på matchen och nätade redan efter 45 sekunder. Ett turligt mål som kom till efter att Pasi Puistola mer eller mindre smekte ner en puck mot kortplanket.
Pucken fick en märklig studs och gick över Tomas Skogs klubba och in framför mål där Martin Thörnberg påpassligt kunde få klubban på pucken och in bakom Anders Lindbäck.

- Vi var inte riktigt med. Vi var lite sovande även om deras mål var ett riktigt turmål, konstaterade Timråkaptenen Pär Styf.

HV:s andra mål kom i slutet av andra perioden när man fick spela fem mot fyra för tredje gången i matchen.

Johan Davidsson lade upp till David Petrasek, fick tillbaka pucken i höger tekningscirkel och sköt pucken mellan benen på både Petr Caslava och Anders Lindbäck till vad som blev matchens sista mål.

- Jag tror att Lindbäck hoppas på att jag ska passa eller gå åt sidan för att ta skott. Jag har testat alla möjliga skott på Lindbäck och inget har gott in tidigare så det var väl ett sånt där skitskott som behövdes, sade Johan Davidsson.

Nu väntar match nummer fem i Jönköping på fredag. Och HV71 tar förstås inte ut något i förskott. Man minns mycket väl hur det var i fjolårets kvartsfinalserie.

- Dom ledde ju med 3-1 förra året och det såg man ju vart det tog vägen. så det gäller att ladda om, sade Stefan Liv.

HV drabbades annars av en jobspost i andra periodens slutskede när Per Ledin fick en vridning på knät och tvingades ledas av isen för att inte återkomma.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!