Måndag 18 Okt
Stockholm

Allt inför kvällens kvartsfinaler

Eller blir det HV71 som får jubla?
1 av 2
Eller blir det HV71 som får jubla?. Foto: SCANPIX
Får Djurgården jubla i kväll?
2 av 2
Får Djurgården jubla i kväll?. Foto: SCANPIX

I kväll spelas den femte kvartsfinalen och Nyheter24 guidar dig igenom alla matcher.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Djurgården - Brynäs

Djurgården, som slutade på andraplats i grundserien, har i kväll chansen att bli klara för semifinal. Stockholmarna har 3-1 i matcher mot Brynäs. På de fem senaste matcherna i Hovet har Brynäs bara vunnit en gång och det efter förlängning. Men dagens match spelas i Ericsson Globe.

Ett stort plus för Brynäs är att Gävlelaget kan ha talangen Jacob Markström tillbaka i målet efter att ha missat den fjärde kvartsfinalen på grund av en skada.

Avgörande blir Djurgårdens offensiv eller Brynäs målvaktsspel.

HV71 - Timrå

Även HV71 har chansen att avgöra på hemmaplan. Timrå, som tog den sista slutspelsplatsen, ligger under med 3-1 i matcher och måste vinna för att få fortsätta spela hockey den här säsongen.

Efter att HV71 förlorade med 6-3 i Sundsvall ryckte laget upp sig och vann på hemmaplan. Jönköpingslaget får klara sig utan Per Ledin som är borta resten av säsongen.

I den förra matchen tillät inte HV att Timrå skapade några chanser.

Avgörande blir HV71:s försvarsspel eller Timrås målvakts- och försvarsspel.

Linköping - Frölunda

Linköping som desperat jagar ett SM-guld ligger risigt till redan i kvartsfinalen. Laget som var i final säsongen 2006/2007 och 2007/2008 riskerar att åka ut i kvartsfinalen som förra säsongen. Frölunda leder matchserien med 3-1 i matcher och kan avgöra i kväll i Cloetta Center.

Linköpings målvakt, Fredrik Norrena, avtjänar fortfarande sitt straff efter att ha satt upp klubbhandsken i ansiktet på Jens Karlsson.

Avgörande blir Linköpings målvaktsspel eller Frölundas defensiv.

Skellefteå - Färjestad

Den enda matchserien som inte kan avgöras i kväll är mellan Skellefteå och Färjestad. Serien är jämn och Färjestad har avgjort två matcher i sudden death. I den senaste matchen vann Skellefteå med 3-2.

Färjestad får troligen tillbaka Dick Axelsson och Mikael Johansson till kvällens match.

Hemmalaget kan få tillbaka ett viktig kort. Petr Tenkrat, som inte spelat en match sedan i slutet av januari, är aktuell för comeback i kvällens match.

Avgörande blir Skellefteås stjärnor eller Färjestads målvaktsspel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela