Björm Melin gjorde sitt första mål i slutspelet.
Björm Melin gjorde sitt första mål i slutspelet. - Foto: BILDBYRÅN

Höll på att somna in - sedan ryckte HV

HV71 var spelmässigt överlägsna mot Timrå, men var ändå bara sju och en halv minut från att tvingas till förlängning innan man fick in två mål till och stängde igen kvartsfinalserien efter 4-2 på fredagen. - Det är jätteskönt. Jag tycker vi gör en gedigen insats idag och får lite utdelning också, säger Björn Melin som satte sitt första slutspelsmål för säsongen.

JÖNKÖPING. Utdelningen har det varit sådär med för HV71 i slutspelet mot Timrås starka och täta defensiv.
Men man tog sig ändå vidare till semifinal via 4-1 i matcher efter att man på fredagen för första gången passerade tre mål i samma slutspelsmatch.

- Det är jätteskönt. Jag tycker vi gör en gedigen insats idag och får lite utdelning också, sade Björn Melin till ppv.

Melin satte 4-2-målet som stängde matchen definitivt med en och en halv minut kvar. Han stod påpassligt framför kassen och rakade in 4-2 bakom en ställd Anders Lindbäck när David Petrasek skottpassade via kortplanket.

- En klassisk variant. När backarna inte kan skjuta på målet skjuter dom i kortsargen istället och sen studsar den fram på min klubba där, sade Melin om sitt första slutspelsmål för säsongen.

Matchvinnare var annars Johan Lindström när han efter en skarvpass från Teemu Laine i mittzon kom in från högerkanten och kyligt väntade ut Lindbäck och skickade in 3-2 med en backhand med sju och en halv minut kvar.
Då hade Timrå bara minuten tidigare kvitterat till 2-2 genom Laurent Meunier sedan HV71 börjat spela väldigt avvaktande efter att ha dominerat matchen rakt igenom.
Man vann till slut skotten med 39-13 - men var ändå nära att inte få med sig segern på ordinarie tid.

Spelmässigt var Björn Melin nöjd med insatsen totalt sett på fredagen.

- Det är kämpainsatsen. Folk fullföljer tacklingarna som vi ska göra och får målen också. Stefan Liv är jätteduktig i målet också.

I Timrålägret var man allt annat än nöjda. Inte minst efter första perioden, där man var totalt utspelad - men ändå hade med sig 1-1 efter att Peter Nylander lite turligt lyckats kvittera sent i perioden.

- Jag har skällt ut dom rejält i pausen. Det är vår sämsta period i slutspelet och det har varit riktigt, riktigt dåligt. Det är Limpan som håller oss kvar i matchen, sade Challe Berglund inför andra perioden.

För Timrås del var matchen annars lite av en skräckupplevelse där Martin Sonnenberg fick kliva av i andra perioden efter en höfttackling från Daniel Grillfors, för att aldrig återvända igen.

Senare i perioden var det Sebastian Erixon som föll handlöst till isen efter att ha tacklats in med ansiktet före i plexit av Martin Thörnberg. Perioden fick avbrytas i förtid och det tog lång tid innan sjukvårdarna fick Erixon av isen.
Där är det fortfarande oklart hur illa skadan är.

HV71 får nu vänta fram till andra halvan av nästa vecka innan man spelar match igen.
Vinner Frölunda mot Linköping i deras kvartsfinal ställs man mot Frölunda. Vänder Linköping och vinner spelar HV71 mot segraren Färjestad/Skellefteå.