Juuso Hietanen och hans Brynäs blev utslagna i kvartsfinalerna av Djurgården med 4-1 i matcher.
1 av 3
Juuso Hietanen och hans Brynäs blev utslagna i kvartsfinalerna av Djurgården med 4-1 i matcher. - Foto: Scanpix
Nu lämnar den viktige backen Gävle-laget.
2 av 3
Nu lämnar den viktige backen Gävle-laget. - Foto: Scanpix
Han vill testa lyckan på annat håll efter tre säsonger i Brynäs.
3 av 3
Han vill testa lyckan på annat håll efter tre säsonger i Brynäs. - Foto: Bildbyrån

Juuso Hietanen lämnar Brynäs

Under en säsong där skadorna duggade tätt på Brynäs blålinje var han lagets klart bästa back. Nu lämnar emellertid Juuso Hietanen Gävle. - Han har tackat nej till en förlängning av kontraktet, säger sportchefen Michael Sundlöv till Gefle Dagblad.


GÄVLE. Det är tre år sedan Juuso Hietanen flyttade från födelsestaden Hämeenlinna och HPK för spel i Brynäs. Under de tre åren har den hårdskjutande högerskytten växt ut till en av Gävlelagets viktigaste kuggar.

Den gångna säsongen, när Brynäs fick Lars Jonsson och Petri Kokko långtidsskadade, var han lagets allra viktigaste back och snittade mest istid av samtliga spelare i elitserien, 26,03 minuter per match. Under grundserien gjorde han dessutom 29 poäng (12+17) och var femma i den interna poängligan.

Hietanens succé är en av anledningarna till att Brynäs nu går miste om 24-åringen. Hans marknadsvärde har gått upp och han väljer nu att testa lyckan på annat håll.

Ekholm kan bli Hietanens ersättare

- Vi hade gärna sett att han fortsatt i Brynäs. Juuso har gjort ett stort jobb den här säsongen och tagit merparten av Lasse Jonssons tänkta istid, säger Michael Sundlöv till Gefle Dagblad som skriver att finländaren antagligen kommer att hamna i KHL eller i HV71.

För att täcka upp förlusten av Juuso Hietanen hoppas Brynäs kunna värva Moras JVM-back Mattias Ekholm.

- Det är en spelare i rätt ålder och storlek och det stämmer att vi är intresserade av honom. Men det är å andra sidan nästan alla andra elitserielag också, konstaterar Sundlöv.

I övrigt har Brynäs Lars Jonsson, Jörgen Sundqvist, Niclas Andersén, Simon Bertilsson och Simon Löf under kontrakt nästa säsong. Dessutom vill man gärna testa junioren Victor Berglind, 17, mer frekvent. Mer osäkert är det om värmlänningen Peter Nolander blir kvar i Gävle.

- Vi får se vad som händer. Hans kontrakt går ut och jag har pratat lite med hans agent, men inget är klart där, säger Sundlöv.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!