Linköpings tjecker avgjorde

Skellefteå stod upp bra, men favorittippade Linköping vann med 5-4.(TT)


Skellefteå stod upp bra, men favorittippade Linköping vann med 5-4 och tog sin tredje raka elitserieseger.

– En svår match, Skellefteå är det mest fartfyllda laget vi mött hittills, säger Linköpings tränare Slavomir Lener.

Tungan på vågen i dagens möte i Skellefteå blev hans landsmän Tjeckien Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka som visade spetskompetens gång på gång. Hlavac tillverkade tre mål, alla gånger framspelad av polaren Hlinka. Ett radarpar som förmodligen kommer att göra många poäng under fortsättningen av elitserien - precis vad Linköping har hoppas på.

– De har spelat mycket med varandra tidigare i landslaget och jag haft dem tidigare tillsammans i Sparta Prag, säger Slavomir Lener.

– I anfallszon var Hlavac och Hlinka mycket giftiga, de skapade ofta fria ytor åt varandra. Bakåt var det inte helt fläckfritt, men ändå godkänt, tycker Lener.

– Målen som de gjort var mycket viktiga för oss.

Det är på hemmaplan som Skellefteå brukar ha chans mot Linköping. På tio möten under de två senaste säsongerna har västerbottningarna tagit fyra segrar varav tre på hemmais.

Skellefteås tränare Hans Särkijärvi var relativt nöjd, trots förlusten.

Man ska ha klart för sig att det var ett av seriens absolut bästa lag vi mötte. Vi började med lite för mycket respekt för Linköping men spelade upp oss i både första och andra perioderna. I tredje höll inte vårt försvarsspel den klass som krävs för seger.

Första perioden gick spelmässigt till Linköping men slutade ändå med målmässig favör för hemmalaget. Sett till spelfördelningen var det ett kanonresultat för Skellefteå. I andra rundan var det omvända världen, då klev Skellefteå upp ett snäpp medan Linköping såg segare ut. Men lika fullt var det Linköping som fabricerade flest mål.

Och när Hlavac gjorde sitt tredje mål i början av tredje perioden till 5-3 såg hemmalaget slaget ut.

Men Nikos Dimitrakos gjorde sedan reduceringen till 4-5 och höll spänningen vid liv i matchen in i det sista. Tillsammans med Mathias Månsson (två mål) och Brad Moran bildade han Skellefteås farligaste anfallsvapen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!