Leksand skrällvann mot Brynäs.
Leksand skrällvann mot Brynäs. - Foto: BILDBYRÅN

Leksand fick hål på Markström

Brynäs hade alla sina A-lagsspelare på isen - inklusive Jacob Markström. Det hindrade inte Leksand från att stjäla uppmärksamheten. Tack vare två mål av Jon Knuts kunde laget ta hem J20-finalen i Globen. - Det här är ett bevis för att ett sämre lag kan vinna över ett bättre med många stjärnor, säger tränaren Niklas Eriksson efter 4-3-segern.


STOCKHOLM. Jacob Markström, Simon Löf, Simon Bertilsson, Jakob Silfverberg, Anton Rödin och Calle Järnkrok. Det vimlade av A-lagsordinarie spelare i Brynäs finallag i J20-finalen mot Leksand. Trots det blev det inget andra raka SM-guld för Gävlelaget.

I söndagens final vann dalalaget med 4-3 efter att forwarden Jon Knuts lämnat isen som tvåmålsskytt. Knuts, med rötterna i Malung, satte det matchvinnande 4-2-målet bakom Jacob Markström drygt åtta minuter in i den tredje perioden. Brynäs pressade på och fick en reducering från Joachim Rohdins klubba, men resten av vägen höll Erik Hanses tätt mellan stolparna. Leksands målvakt stoppade 30 skott jämfört med Markströms 22.

- Otroligt! Vi är värda segern efter att ha gjort det för jäkla bra hela säsongen. För Leksands IF, för juniorverksamheten, för bygden, för att visa att Leksands juniorer är tillbaka igen var det här viktigt, sade lagkaptenen Robin Johansson i Svenska ishockeyförbundets webb-tv-sändning efter matchen.

Tränaren Niklas Eriksson, som under många år var spelare i bland annat Leksand, var mäkta stolt över SM-guldet.
- Helt underbart. Det här är ett bevis för att ett sämre lag kan vinna över ett bättre med många stjärnor. Vi gjorde en grym laginsats i dag, där den totala arbetsinsatsen var högre än Brynäs. Sedan ska man ha lite tur och det hade vi vid 3-2 (Fredrik Händemark), som var en målvaktstavla av Markström.

Jacob Markström, som missade semifinalen mot Skellefteå på grund av magsjuka, var missnöjd med sin finalinsats.

- Ingen minns en tvåa. Det är riktigt tråkigt. Vi visste att de kontrar mycket, men släpper in några onödiga mål och jag gör heller ingen bra match, menar Markström som nu gjorde sin sista juniormatch.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

1 timme sedan

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

1 timme sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

1 timme sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

2 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

3 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

3 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.