Torsdag 21 Okt
Stockholm

Brynäs värvar kanadensisk back

Brynäs har gjort klart med sitt tredje nyförvärv inför nästa säsong. Det blir Dale Clarke från IFK Helsingfors, som spelat i finska ligan de fyra senaste säsongerna. - En utmärkt förstärkning med både rutin och spets, säger Micke Sundlöv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÄVLE. Det var inte länge sedan Dale Clarke målades upp som ett troligt nyförvärv till Modo.

Då vaknade Brynäs och snappade upp den kanadensiske backen från IFK Helsingfors och skrev kontrakt med honom för säsongen 10/11.

- Det är riktigt spännande för både mig och min familj att komma till Gävle och Brynäs, säger Dale Clarke i ett pressmeddelande.

Den 32-årige backen gjorde åtta mål och 17 assist på 55 matcher för IFK Helsingfors den gångna säsongen, där han blev klubbens ersättare för den till Modo flyktade Hannu Pikkarainen.

Han har spelat i Finland de fyra senaste säsongerna. Först för Tappara, sedan två år i Esbo Blues. I Tappara gjorde han även en säsong i ett tidigare skede. Det var dit han flyttade när han lämnade Nordamerika 2003. Då gjorde han ingen större succé i klubben och flyttade till Tyskland för två säsongers spel innan han återvände och gjorde slog igenom med dunder och brak.

- Dale Clarke kommer in som en utmärkt förstärkning med både rutin och spets. Dessutom är han en bra kille som kommer att passa in perfekt i omklädningsrummet, säger sportchefen Micke Sundlöv.

Clarke är NHL-meriterad och har gjort tre matcher för St. Louis Blues säsongen 00/01.

I finska ligan har han varit en stadig poängplockare om man bortser från den första vistelsens fem poäng på 48 matcher har han svarat för 95 poäng på 180 matcher senaste fyra säsongerna.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela