Måndag 25 Okt
Stockholm

Talangerna lämnar Leksand efter debaclet

1 av 2
2 av 2

Leksand lyckades inte ta sig upp till Elitserien och nu kan talangerna Oliver Ekman-Larsson och Joacim Eriksson gjort sitt i klubben.- Jag måste ta nästa steg i karriären, säger Ekman-Larsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LEKSAND. Under de senaste säsongerna har det blivit en obehaglig vana för Leksand att inte ha förmågan att kunna prestera tillräckligt när det verkligen gäller. Ännu en gång föll man i Kvalserien och nu är talangerna Oliver Ekman-Larsson och Joacim Eriksson på väg att lämna klubben.

För 18-årige Ekman-Larssons del lär det med största sannolikhet bli spel med antingen Phoenix Coyotes i NHL eller Frölunda i Elitserien.

- Jag måste fundera ett tag och sedan vill jag lyssna med Phoenix Coyotes vad dem tycker, säger talangen till Aftonbladet.

- Jag har en del vänner i Frölunda, bland annat Carl Klingberg. Men det är många klubbar som hört av sig och jag vet inte hur det blir i höst, förklarar han.

För målvakten Joacim Eriksson ligger just nu Elitserien och Skellefteå nära till hands. Trots att han är draftad av Philadelphia Flyers verkar det inte bli någon flytt över Atlanten.

- Han kommer att spela i elitserien kommande säsong, säger agenten Joakim Persson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela