Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dynamo Moskva upphör att existera

- 19/04/2010, 12:28 -
Dynamo Moskva med Mattias Weinhandl går i konkurs.
1 av 3

Dynamo Moskva med Mattias Weinhandl går i konkurs.

Bildbyrån

Det pratas om en sammanslagning med laget MVD.
2 av 3

Det pratas om en sammanslagning med laget MVD.

Bildbyrån

Den anrika klubben är det äldsta laget i Rysk hockey.
3 av 3

Den anrika klubben är det äldsta laget i Rysk hockey.

BIldbyrån

Dynamo Moskva kommer att gå i graven. Den ekonomiska krisen i klubben innebär att laget kommer att, åtminstone i sin nuvarande form, upphöra att existera.

MOSKVA. Enligt sportbox.ru är det redan klart att laget kommer att slås ihop med finalskrällen MVD kommande säsong och man håller som bäst på att komma fram till dels var man ska spela sina hemmamatcher och vad man ska ha för klubbnamn.

Klart är att man antingen kommer spela sina matcher i Dynamos hemmaarena Luzjniki eller i förorten Balasjicha, där MVD hör hemma men spelar i en betydligt mindre arena än Luzjniki.

Det sammanslagna laget kommer dessutom troligen att fortsätta använda Dynamos klassiska D i sin klubblogga. Laget är den äldsta klubben i rysk hockey, men fick efter säsongen ekonomiska problem när lagets största sponsor (Arch Energy) valde att hoppa av.

Det tillsammans med en stenhård satsning mot Gagarin Cup-titeln - som slutade redan i åttondelsfinalen - gör att förutsättningarna för en fortsättning inte längre fanns.

Ihopslagningen av Dynamo och MVD kommer troligen få effekter för LHC-uthyrda duon Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson.

Sedan en tid tillbaka har det funnits obekräftade uppgifter om att duon kommer hamna i SKA Sankt Petersburg istället.

Hockeysverige.se