Dynamo Moskva med Mattias Weinhandl går i konkurs.
1 av 3
Dynamo Moskva med Mattias Weinhandl går i konkurs. - Foto: Bildbyrån
Det pratas om en sammanslagning med laget MVD.
2 av 3
Det pratas om en sammanslagning med laget MVD. - Foto: Bildbyrån
Den anrika klubben är det äldsta laget i Rysk hockey.
3 av 3
Den anrika klubben är det äldsta laget i Rysk hockey. - Foto: BIldbyrån

Dynamo Moskva upphör att existera

Dynamo Moskva kommer att gå i graven. Den ekonomiska krisen i klubben innebär att laget kommer att, åtminstone i sin nuvarande form, upphöra att existera.


MOSKVA. Enligt sportbox.ru är det redan klart att laget kommer att slås ihop med finalskrällen MVD kommande säsong och man håller som bäst på att komma fram till dels var man ska spela sina hemmamatcher och vad man ska ha för klubbnamn.

Klart är att man antingen kommer spela sina matcher i Dynamos hemmaarena Luzjniki eller i förorten Balasjicha, där MVD hör hemma men spelar i en betydligt mindre arena än Luzjniki.

Det sammanslagna laget kommer dessutom troligen att fortsätta använda Dynamos klassiska D i sin klubblogga. Laget är den äldsta klubben i rysk hockey, men fick efter säsongen ekonomiska problem när lagets största sponsor (Arch Energy) valde att hoppa av.

Det tillsammans med en stenhård satsning mot Gagarin Cup-titeln - som slutade redan i åttondelsfinalen - gör att förutsättningarna för en fortsättning inte längre fanns.

Ihopslagningen av Dynamo och MVD kommer troligen få effekter för LHC-uthyrda duon Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson.

Sedan en tid tillbaka har det funnits obekräftade uppgifter om att duon kommer hamna i SKA Sankt Petersburg istället.

Hockeysverige.se

/
/
KHL
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.