Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Montén ny förbundskapten?

- 21/05/2010, 20:24 -
Tomas Montén kan bli U18-landslagets nye assisterande förbundskapten.

Tomas Montén kan bli U18-landslagets nye assisterande förbundskapten.

SCANPIX

Assisterande tränare i Djurgården och snart kanske också i U18-landslaget. Tomas Montén har fått erbjudande om att bli Rikard Grönborgs sidekick. - Jag ska träffa Djurgården och se vad vi kan komma fram till, säger han till hockeysverige.se.

STOCKHOLM. I slutet av april blev det klart att den tidigare scouten Rikard Grönborg, 41, ersätter Stephan "Lillis" Lundh som förbundskapten för det svenska U18-landslaget. Någon assistent är ännu inte utsedd, men högst uppe på önskelistan står Djurgårdens assisterande tränare Tomas Montén.

- Det stämmer att jag har fått en förfrågan, men den har jag varken tackat ja eller nej till, säger han till hockeysverige.se.

- Jag ska träffa Djurgården på måndag och se vad vi kan komma fram till. Jag måste se hur spelschemat ligger för att ta reda på om det är genomförbart att kombinera både och. Så att det inte krockar med några turneringar.

Men man kan tolka det som att du är intresserad?
- Ja, det är alltid roligt att vara med i landslagssammanhang. Jag var med en sväng till Finland i november med U18-landslaget och det var jättekul. Men det är Djurgården som är prio ett.

32-årige Montén har massor med erfarenhet av juniorhockey. Han har coachade Djurgårdens J20-lag innan han flyttades upp i A-laget för ett par år sedan.

- Jag var med litegrann när Torgny Bendelin var J20-kapten och har varit med på en del camper. Sedan har jag jobbat med Robert Ohlsson som är utvecklare på förbundet, vi coachade ihop i Djurgårdens J20-lag. Jag är även bekant med Rikard Grönborg.

- Det är jävligt kul med landslagen och det är ju ett litet snäpp upp eftersom man jobbar med de allra bästa spelarna.

General manager för Rikard Grönborgs U18-landslag blir Anders "Lillis" Johansson, skriver Vetlanda-Posten. Han kommer närmast från Boro/Vetlanda HC i division 2 där han har varit tränare.

Hockeysverige.se