1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Brynäs-keeper till Pittsburgh

Förra månaden skrev Mattias Modig på för Brynäs. Nu tappar man honom utan att få ut mycket mer av värvningen än några fyspass. Ikväll blev nämligen ett högst oväntat NHL-kontrakt klart för den förre Luleå-målvakten.


GÄVLE. Mattias Modig hade liksom hela Luleå en turbulent säsong i vinter och föll statistiskt sett tillbaka dryga två procent, jämfört med fjolårets imponerande räddningsprocent på 92,2.

För en dryg månad sedan skrev den 23-årige norrbottningen på för Brynäs, där tanken var att han skulle bli Jacob Markströms ersättare. Men nu ser det inte ut att bli några matcher i klubben för honom alls. Istället har Pittsburgh bytt till sig målvaktens rättigheter från Anaheim och skrivit ett tvåårskontrakt med Modig.

I Pittsburgh har man redan två målvakter under kontrakt, Marc-André Fleury och veteranen Brent Johnson, varav den senare eventuellt kan bytas bort i sommar för att spara lönepengar och i så fall ge plats för Modig. Om inte, väntar troligen AHL-spel för svensken.

Mattias Modig debuterade i elitserien säsongen 05/06 med moderklubben Luleå och har gjort över 120 matcher på högsta nivå i Sverige. Tre Kronor har han fått representera vid tre tillfällen.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!