Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bergström klar för Rögle

- 02/06/2010, 22:24 -
Bergström är klar för spel i Rögle.

Bergström är klar för spel i Rögle.

BILDBYRÅN

Han var AIK:s fjärde bästa poängplockare under den gångna säsongen. Men Patrik Bergström fick inte ta klivet med laget upp i Elitserien.

ÄNGELHOLM. Idag blev Patrik Bergström klar för klubben som bytte plats med AIK när han skrev kontrakt med Rögle.

- En bra poängplockare i toppen av allsvenskan som är på gränsen till att nå elitserien. Jag tror att Patrik kan nå hela vägen och sista steget i Rögletröjan, säger sportchefen Roger Hansson till Rögles hemsida.

Den 26-årige anfallaren flyttade till Stockholm från Piteå 2006 och inledde med krislaget Hammarby där han var poängkung och sedan värvades över till AIK där han spenderat sina tre senaste säsonger och tillhört lagets poängtopp samtliga sina säsonger.

Ifjol gjorde han 15 mål och 16 assist på 51 matcher och nu hoppas man i Rögle att han ska kunna vara med och föra upp ytterligare ett lag till Elitserien.

- Vi har sagt att vi ska vara med och kriga på allvar om en elitserieplats redan nu till våren. Senast om tre år ska vi definitivt vara tillbaka och trots att vi byggt ett till största delen nytt lag känns balansen av spelartyper riktigt lovande, säger Roger Hansson.

Hockeysverige.se