Bergström är klar för spel i Rögle.
Bergström är klar för spel i Rögle. - Foto: BILDBYRÅN

Bergström klar för Rögle

Han var AIK:s fjärde bästa poängplockare under den gångna säsongen. Men Patrik Bergström fick inte ta klivet med laget upp i Elitserien.


ÄNGELHOLM. Idag blev Patrik Bergström klar för klubben som bytte plats med AIK när han skrev kontrakt med Rögle.

- En bra poängplockare i toppen av allsvenskan som är på gränsen till att nå elitserien. Jag tror att Patrik kan nå hela vägen och sista steget i Rögletröjan, säger sportchefen Roger Hansson till Rögles hemsida.

Den 26-årige anfallaren flyttade till Stockholm från Piteå 2006 och inledde med krislaget Hammarby där han var poängkung och sedan värvades över till AIK där han spenderat sina tre senaste säsonger och tillhört lagets poängtopp samtliga sina säsonger.

Ifjol gjorde han 15 mål och 16 assist på 51 matcher och nu hoppas man i Rögle att han ska kunna vara med och föra upp ytterligare ett lag till Elitserien.

- Vi har sagt att vi ska vara med och kriga på allvar om en elitserieplats redan nu till våren. Senast om tre år ska vi definitivt vara tillbaka och trots att vi byggt ett till största delen nytt lag känns balansen av spelartyper riktigt lovande, säger Roger Hansson.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

2 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

2 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

2 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

idag 09:00
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.