Svensken menar att det inte är någon skillnad mot sin förra klubb.
Svensken menar att det inte är någon skillnad mot sin förra klubb. - Foto: BILDBYRÅN

Weinhandl: ”Har inte märkt någon skillnad”

Efter 92 poäng på 97 matcher i KHL för Dynamo Moskva är det numera Sankt Petersburg som gäller för Mattias Weinhandl. Häromdagen anlände han till sin nya hemstad för att påbörja träningen inför den nya säsongen.


RYSSLAND. - Jag har bara varit här i tre dagar, men mina intryck hittills är mestadels bra. Men jag har inte märkt någon skillnad i träning eller så, säger han till Sport-Express.

På frågan huruvida han måste spela tillsammans med Tony Mårtensson eller inte svarar han diplomatiskt:

- Det är ju upp till tränaren att bestämma vem som ska spela med vem, men vi har spelat mycket med varandra och känner varandra väl och har ett bra samarbete.

Mattias Weinhandl fick starten av sin första KHL-säsong förstörd på grund av skada, men var senare fyra i poängligan i Gagarin Cup - där Tony Mårtensson (då spelandes för Kazan) var trea när han blev mästare.

Ifjol fick Weinhandl spela hela säsongen från start till slut och gjorde 60 poäng på 56 matcher och var femma i KHL:s poängliga.

När Mårtensson och Weinhandl spelade tillsammans sin första och hittills enda hela säsong - i Linköping 07/08 - var man etta och tvåa i Elitseriens poängliga med 67 respektive 62 poäng.

Sedan dess har Weinhandl och Mårtensson kamperat i åtskilliga landskamper tillsammans.

Sankt Petersburg har till den nya säsongen värvat in - utöver Weinhandl och Mårtensson - NHL-meriterade duon Vitailj Visjnevskij och Jevgenij Nabokov och sett till att förlänga med samtliga i fjolårets supertrio Maksim Susjinskij, Petr Cajanek och Aleksej Jasjin.

Hockeysverige.se

KHL
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!