Måndag 5 Dec
Stockholm

2,75 miljoner för finske succémålvakten

Patrick Kane  Jonathan Toews firar Stanley Cup-segern.
Patrick Kane Jonathan Toews firar Stanley Cup-segern. Foto: Nam Y. Huh/AP/SCANPIX

Den finske målvakten Antti Niemi blir nu tilldelad miljonbelopp av skiljedomstolen i USA. Och nu är krislaget Chicago i än värre sits trots Stanley Cup-segern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

CHICAGO. Idag var Antti Niemi uppe i skiljedomstolen för att få sitt nya kontraktsvärde fastställt.

Enligt källor till ESPN ska han ha tilldelats 2,75 miljoner dollar, vilket isåfall skulle göra honom till "vinnare" i domstolen.

Chicagos finske succémålvakt hade nämligen själv begärt tre miljoner, medan Chicago ville betala två.

Chicago har nu två dygn på sig att avgöra hur man ska göra med finländaren. Klubben har stora problem med lönetaket och det har spekulerats otaliga gånger om hur man ska göra med Antti Niemis framtid.

Man har alternativen att skriva kontrakt med honom. Att låta honom bli obegränsad fri agent och gå var han vill. Eller att skriva kontrakt med honom för att sedan trejda honom och få något i utbyte.

Enligt Torontobaserade hockeyjournalisten Steve Kouleas (via Twitter) ska Chicago ha ett alternativ till Niemi. Det är att skriva ett kontrakt med Dallas veteranmålvakt Marty Turco för 1,5 miljoner dollar på ett år och isåfall komma undan betydligt billigare på målvaktssidan än att förlänga med Niemi.

26-årige Niemi kom till Chicago från Pelicans för två säsonger sedan och spenderade första året nästan uteslutande i AHL.

Den här säsongen slog han igenom rejält och tog över rollen som etta från den närmare fem miljoner dollar (i årslön) dyrare Cristobal Huet.

Just faktumet att Huet sitter på sitt monsterkontrakt med klubben är en av de stora anledningarna till att Chicago tvingats till ett flertal smärtsamma avsked av spelare från sitt mästarlag.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.