Frölunda vinner över Malmö.
Frölunda vinner över Malmö. - Foto: Stefan Jerrevang / SCANPIX

"Skjuter lite på måfå"

Onsdagen innebar startskottet för European Trophy och dubbla svenskmöten direkt. I den ena matchen slog Frölunda Malmö på bortais med 2-1 efter segermål av Nicklas Lasu. - Jag skjuter lite på måfå, faktiskt. Men det var gött att sätta dit den, sade matchvinnaren.


MALMÖ. Revansch är ordet för säsongen för Frölunda. Ny tränare och nya förutsättningar. Man inledde också European Trophy med seger 2-1 borta mot Malmö.

Nicklas Lasu avgjorde matchen med sitt 2-0-mål i andra perioden. Målet var en tavla från Malmökeepern Markus Svensson som lättvindigt släppte pucken mellan benen.

Målet kom i spelvändningen efter att Malmö skjutit i stolpen i ett drömläge att kvittera 1-0-ledningen för Frölunda.

- Jag låg lite efter i deras läge. Sen skjuter jag lite på måfå, faktiskt. Men det var gött att sätta dit den. Jag gjorde ju bara två mål förra säsongen, så det är bara ett mål kvar nu så har jag slått det, sade 2-0-skytten till Viasat Hockey.

Lasu spelade i tredjekedjan med Per-Johan Axelsson och Joel Lundqvist och han var inne på linjen att det är revansch som gäller för säsongen och är förstås nöjd med kedjan han placerats i.

- Det är inte så mycket att klaga på egentligen. Pebben åker lite för lite skridskor ibland bara tycker jag. Det har jag sagt till honom också, garvade göteborgaren.

Matchens första mål sköt Tomi Kallio in efter ett mönsteranfall där Tobias Viklund hittade Niklas Andersson som direktspelade in till Kallio framför mål som inte gjorde något misstag.

Nye tränaren Lill-Kenta Johansson var nöjd med segern, men lite oklar i hur han ser på hela den här biten med European Trophy. Att det är en härlig morot och ger extra nerv åt försäsongen är en sak. Men han var ändå delad i sin syn på saken.

- Det är ju lite svårt hur man ska lägga upp det. Men i och med att man är i en turnering... man vill ju vinna ännu mer, men det går ju inte matcha sönder laget utan alla måste ju få känna på att spela.

I den andra svenskmatchen när European Trophy öppnade vann Färjestad med 2-1 mot Linköping i Mjölby efter mål av Robin Sterner och Rickard Wallin.
Erik Lindhagen stod för Linköpings mål.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.