Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Skjuter lite på måfå"

- 11/08/2010, 22:42 -
Frölunda vinner över Malmö.

Frölunda vinner över Malmö.

Stefan Jerrevang / SCANPIX

Onsdagen innebar startskottet för European Trophy och dubbla svenskmöten direkt. I den ena matchen slog Frölunda Malmö på bortais med 2-1 efter segermål av Nicklas Lasu. - Jag skjuter lite på måfå, faktiskt. Men det var gött att sätta dit den, sade matchvinnaren.

MALMÖ. Revansch är ordet för säsongen för Frölunda. Ny tränare och nya förutsättningar. Man inledde också European Trophy med seger 2-1 borta mot Malmö.

Nicklas Lasu avgjorde matchen med sitt 2-0-mål i andra perioden. Målet var en tavla från Malmökeepern Markus Svensson som lättvindigt släppte pucken mellan benen.

Målet kom i spelvändningen efter att Malmö skjutit i stolpen i ett drömläge att kvittera 1-0-ledningen för Frölunda.

- Jag låg lite efter i deras läge. Sen skjuter jag lite på måfå, faktiskt. Men det var gött att sätta dit den. Jag gjorde ju bara två mål förra säsongen, så det är bara ett mål kvar nu så har jag slått det, sade 2-0-skytten till Viasat Hockey.

Lasu spelade i tredjekedjan med Per-Johan Axelsson och Joel Lundqvist och han var inne på linjen att det är revansch som gäller för säsongen och är förstås nöjd med kedjan han placerats i.

- Det är inte så mycket att klaga på egentligen. Pebben åker lite för lite skridskor ibland bara tycker jag. Det har jag sagt till honom också, garvade göteborgaren.

Matchens första mål sköt Tomi Kallio in efter ett mönsteranfall där Tobias Viklund hittade Niklas Andersson som direktspelade in till Kallio framför mål som inte gjorde något misstag.

Nye tränaren Lill-Kenta Johansson var nöjd med segern, men lite oklar i hur han ser på hela den här biten med European Trophy. Att det är en härlig morot och ger extra nerv åt försäsongen är en sak. Men han var ändå delad i sin syn på saken.

- Det är ju lite svårt hur man ska lägga upp det. Men i och med att man är i en turnering... man vill ju vinna ännu mer, men det går ju inte matcha sönder laget utan alla måste ju få känna på att spela.

I den andra svenskmatchen när European Trophy öppnade vann Färjestad med 2-1 mot Linköping i Mjölby efter mål av Robin Sterner och Rickard Wallin.
Erik Lindhagen stod för Linköpings mål.

Hockeysverige.se