KHL är ligan som lockar för tillfället.
KHL är ligan som lockar för tillfället. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX

KHL - sammandrag och analys

Bland annat Petrasek imponerar i KHL målskytt när Minsk tog tredje raka, Liv startade på bänken för första gången och att Juhamatti Aaltonen verkligen fått fart på skridskorna.


David Petrasek  har fått en flygande start på sin karriär i vitryska Dinamo Minsk. Efter att ha haft mest speltid i hela laget i senaste matchen mot Metallurg Novokuznetsk gjorde han idag sitt första mål när Minsk tog sin tredje raka seger genom 4-2 mot Sibir Novosibirsk. Petrasek hade med sina 22.14 även mest speltid på banan idag.

Stefan Liv satt för första gången på bänken för Sibir vilket alltså också renderade i lagets första förlust. Med Liv på banan har man innan tagit tre raka segrar. Den andra svensken i Sibir, Alexander Hellström, spelade knappa 14 minuter utan att utmärka sig särskilt mycket.

*****

I dagens toppmöte mellan Avangard Omsk och SKA St Petersburg segrade SKA med 4-2 trots att Omsk vann skotten med hela 34-15. Karri Rämö i Avangards kasse hade således ingen lyckad dag.

Tony Mårtensson lämnade banan poänglös för andra matchen i rad medan Mattias Weinhandl svarade för en assist. Weinhandl har nu gjort poäng i samtliga fyra matcher SKA och har med sina åtta poäng ledningen i poängligan så här långt.

*****

Det viktigaste från KHL i övrigt idag är att det lossnade för finska speedkulan Juhamatti Aaltonen. Efter att ha gått poänglös av banan i Magnitogorsks första tre matcher slog han idag till med ett hattrick i 4-3-segern mot Traktor Chelyabinsk. Magnitogorsks sista mål stod Denis Platonov för, det var hans sjunde mål på fyra matcher, och han skuggar Weinhandl i poängligan.

Hockeysverige.se

/
KHL
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.