Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hannula lämnade KHL-laget efter en match

Hannula lämnade Magnitogorsk efter endast en match. Här iklädd Djurgårdens matchtröja.
1 av 1

Hannula lämnade Magnitogorsk efter endast en match. Här iklädd Djurgårdens matchtröja.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Sport | 15/10/2010 22:07

På fredagen blev det klart att Mika Hannula är klubblös. Hans kontrakt med KHL-tvåan Magnitogorsk sades upp på fredagen efter att ha dragits med stora ljumskproblem under hösten.

MAGNITOGORSK. Det blev bara en match för Metallurg Magnitogorsk. Idag sade Mika Hannulas kontrakt med topplaget upp med omedelbar verkan, skriver klubben på sin hemsida.

31-åringen har bara spelat en match för klubben. Han fanns med i segermatchen mot Jekaterinburg i premiären den nionde september. Sedan dess har han inte spelat alls på grund av skada.

Det är också skadan som gör att han lämnar klubben, enligt uppgifter till hockeysverige.se.

Hannula ska nyligen ha opererat sina ljumskar och bukväggen och kommer troligen inte kunna spela mer i år.

Magnitogorsk är Hannulas femte klubb i Ryssland där han sedan 2007 även hunnit avverka spel i andra storklubbar som Jaroslavl, Sankt Petersburg, CSKA och Salavat Julajev Ufa.

Den senare klubben representerade han under säsongsavslutningen i fjol efter att snabbt ha varit hemma och gästspelat med Djurgården i mitten av säsongen.

Se Hannulas intervju med Djurgården när han rehabiliterade sin knäskada i Stockholm.

Hockeysverige.se