Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Välkomstpresenten till legendaren

Bengt-Åke Gustafsson får en världsstjärna i sign-on present.
1 av 2

Bengt-Åke Gustafsson får en världsstjärna i sign-on present.

Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

2 av 2

Jim Mone/AP/SCANPIX

Sport | 21/10/2010 10:13

Bengt-Åke Gustafsson får en fin välkomstpresent när han kommer till sitt nya jobb. Idag gjorde ZSC Lions klart med NHL-veteranen Owen Nolan.

ZÜRICH. Här är dagens bomb ute i hockey-Europa. Owen Nolan fortsätter spela och han gör det för Bengt-Åke Gustafssons nya klubb ZSC Lions i Schweiz.

Allt blev klart sent igår kväll och är ett första steg mot att Nolan ska kunna komma tillbaka till NHL redan den här säsongen.

Kontraktet med Zürich löper över en månad och kanadensaren hoppas att kunna spela bra nog för att bygga upp en comeback i NHL.

- Jag känner att jag fortfarande har lite kvar i tanken och kan hjälpa ett lag, säger Owen Nolan till ESPN.

Ifjol spelade han för Minnesota och noterade 33 poäng på 73 matcher. Totalt har han svarat för 885 poäng på sina 1200 matcher i NHL.

- Jag kan ju sitta här och träna själv och vänta, men det finns inget som att tävla och spela hockey så jag kände att det var en bra flytt att åla över dit och hålla mig i form och tävlingsinriktad... förhoppningsvis får jag ett samtal om att en NHL-klubb vill ha mig.

38-åringen har spelat oavbrutet i NHL, bortsett från lockouter, sedan han kom in i seniorhockeyn 1990 - så när som på sex matcher i AHL direkt efter juniorkarriären.

Nu vänder han utanför NHL för första gången på 20 år - med målet att hitta tillbaka till världens bästa liga. Och han gör det med att försöka ge Bengt-Åke Gustafsson en smakstart på sin andra sejour som tränare i Schweiz.

"Hade jag inte tagit time-outen hade vi inte vunnit bronset i dag" - Se Bengt-Åke Gustafssons legendariska intervju.

Hockeysverige.se