Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Krisklubben lockar med gratisbiljetter

Klubbdirektören Stefan Jonsson vill inte riskera att Södertälje-borna stannar hemma.
1 av 2

Klubbdirektören Stefan Jonsson vill inte riskera att Södertälje-borna stannar hemma.

Stig Kenne / SCANPIX

Axa Sports Center lär bli fullsatt under kvällens match mellan SSK och Mora.
2 av 2

Axa Sports Center lär bli fullsatt under kvällens match mellan SSK och Mora.

Jacob Forsell

Sport | 06/04/2011 16:15

Ikväll möter Södertälje redan avsågade Mora i kvalseriens näst sista omgång. Det är säsongens hittills viktigaste match - och gratis inträde för alla besökare.

SÖDERTÄLJE. I skrivande stund kämpar Södertälje SK för sin överlevnad i kvalserien.

Inför hemmamötet med Mora har man kniven på strupen. Det finns bara en elitserieplats kvar att slåss om i och med att Växjö redan gått upp.

– Styrelsen och sponsorer har gått in och ordnat fri entré så nu behöver vi er igen. Vi vill se alla komma till templet nu på onsdag när vi ska knäcka Mora, säger SSK-spelaren Mattias Månsson i ett videoklipp på klubbens hemsida.

Det borde förstås vara en självklarhet för alla SSK-fans att gå på årets sista hemmamatch men ändå väljer man alltså att bjuda på fri entré.

- Vi vill försäkra oss om att folk verkligen dyker upp, säger klubbdirektören Stefan Jonsson till Nyheter24.

Det har blivit något av en tradition att bjuda på gratis inträde på SSK:s hemmamatcher. De kallar det "Hockeymanifestationen" och i år genomfördes den mot Frölunda i februari. Det här är dock första gången man gör det i en såpass viktig match.

- Vi kan inte riskera att Södertälje-bor stannar hemma för att de tycker att det är för dyrt att gå på hockey. Nu ser vi istället till så att laget får ett stort och starkt stöd, säger Jonsson.

Södertälje hade med sina 4230 personer det sämsta publiksnittet i grundserien. Bara två gånger har man nått över 6000 åskådare (arenan tar 6130). Den ena gången var när man bjöd på gratis inträde mot Frölunda.

Till den senaste bortamatchen mot Rögle bjöd även SSK sina supportrar på resan ner till Ängelholm.