Klubbdirektören Stefan Jonsson vill inte riskera att Södertälje-borna stannar hemma.
1 av 2
Klubbdirektören Stefan Jonsson vill inte riskera att Södertälje-borna stannar hemma. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Axa Sports Center lär bli fullsatt under kvällens match mellan SSK och Mora.
2 av 2
Axa Sports Center lär bli fullsatt under kvällens match mellan SSK och Mora. - Foto: Jacob Forsell

Krisklubben lockar med gratisbiljetter

Ikväll möter Södertälje redan avsågade Mora i kvalseriens näst sista omgång. Det är säsongens hittills viktigaste match - och gratis inträde för alla besökare.


Läget i kvalserien:

Växjö ser ut att gå mot ett tämligen enkelt elitserieavancemang medan de tidigare elitserieklubbarna Södertälje och Modo har det betydligt tyngre.

Med tre matcher som återstår är läget så här:

1. Växjö Lakers, 17 poäng

2. Rögle, 13 poäng

----------

3. Södertälje, 11 poäng

4. Modo, 11 poäng

5. Mora, 6 poäng

6. Örebro, 5 poäng

SÖDERTÄLJE. I skrivande stund kämpar Södertälje SK för sin överlevnad i kvalserien.

Inför hemmamötet med Mora har man kniven på strupen. Det finns bara en elitserieplats kvar att slåss om i och med att Växjö redan gått upp.

– Styrelsen och sponsorer har gått in och ordnat fri entré så nu behöver vi er igen. Vi vill se alla komma till templet nu på onsdag när vi ska knäcka Mora, säger SSK-spelaren Mattias Månsson i ett videoklipp på klubbens hemsida.

Det borde förstås vara en självklarhet för alla SSK-fans att gå på årets sista hemmamatch men ändå väljer man alltså att bjuda på fri entré.

- Vi vill försäkra oss om att folk verkligen dyker upp, säger klubbdirektören Stefan Jonsson till Nyheter24.

Det har blivit något av en tradition att bjuda på gratis inträde på SSK:s hemmamatcher. De kallar det "Hockeymanifestationen" och i år genomfördes den mot Frölunda i februari. Det här är dock första gången man gör det i en såpass viktig match.

- Vi kan inte riskera att Södertälje-bor stannar hemma för att de tycker att det är för dyrt att gå på hockey. Nu ser vi istället till så att laget får ett stort och starkt stöd, säger Jonsson.

Södertälje hade med sina 4230 personer det sämsta publiksnittet i grundserien. Bara två gånger har man nått över 6000 åskådare (arenan tar 6130). Den ena gången var när man bjöd på gratis inträde mot Frölunda.

Till den senaste bortamatchen mot Rögle bjöd även SSK sina supportrar på resan ner till Ängelholm.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.