Lördag 24 Sep
Stockholm

Ottawa sugna direkt - men DIF vägrar släppa Zibanejad

1 av 2
2 av 2

Supertalangen imponerar stort på Ottawa Senators: "En kraftfull spelare".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mika Zibanejad

Född: Den 18 april, 1993 i Stockholm. 18 år gammal. Har iransk/finska bakgrund.

Längd/vikt: 188 cm/87kg.

Draftades som som sexa av Ottawa Senators.

Sportchefen Jan Järlefelt: "Mika är en spelare som ska gå in första eller andrakedjan och vara produktiv, i vilket lag han är spelar".

OTTAWA. Mika Zibanejad var inställd på ett år till i Djurgården. Men när Ottawa Senators draftade honom i första rundan, ändrade han inställning: "Vill Senators ha mig direkt så sticker jag". Något som Djurgårdens sportchef sätter sig emot.

- Vi har löfte från Mika och hans agent, såväl skriftligt som muntligt, att Zibanejad ska spela minst en säsong till i Djurgården. Vi litar på att de håller vad de lovar och fullföljer, säger Jan Järlefelt till Nyheter24.

Kan sticka direkt

Men frågan är om Zibanejad vill göra fler säsonger i elitserien? Efter det inledande lägret i Kanada var Senators General Manager Bryan Murray djupt imponerad av 18-åringen.

- En kille som han, ge honom lite tid och det kommer bli en kraftfull spelare, sa Murray till Senators hemsida och öppnade för att plocka över Zabinejad direkt.

En idé som Jan Järlefelt ställer sig kritisk till.

- Han har bara spelat 26 matcher i elitserien och enligt mig behöver han fler matcher och träningar för att vara beredd för NHL. Det kommer han få i elitserien, dessutom har han J-VM läger och turnering att se fram emot. Och ett år kvar i gymnasiet, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.