1 av 2
- Foto: Adrian Wyld/ SCANPIX
2 av 2
- Foto: Ap

Ottawa sugna direkt - men DIF vägrar släppa Zibanejad

Supertalangen imponerar stort på Ottawa Senators: "En kraftfull spelare".


Mika Zibanejad

Född: Den 18 april, 1993 i Stockholm. 18 år gammal. Har iransk/finska bakgrund.

Längd/vikt: 188 cm/87kg.

Draftades som som sexa av Ottawa Senators.

Sportchefen Jan Järlefelt: "Mika är en spelare som ska gå in första eller andrakedjan och vara produktiv, i vilket lag han är spelar".

OTTAWA. Mika Zibanejad var inställd på ett år till i Djurgården. Men när Ottawa Senators draftade honom i första rundan, ändrade han inställning: "Vill Senators ha mig direkt så sticker jag". Något som Djurgårdens sportchef sätter sig emot.

- Vi har löfte från Mika och hans agent, såväl skriftligt som muntligt, att Zibanejad ska spela minst en säsong till i Djurgården. Vi litar på att de håller vad de lovar och fullföljer, säger Jan Järlefelt till Nyheter24.

Kan sticka direkt

Men frågan är om Zibanejad vill göra fler säsonger i elitserien? Efter det inledande lägret i Kanada var Senators General Manager Bryan Murray djupt imponerad av 18-åringen.

- En kille som han, ge honom lite tid och det kommer bli en kraftfull spelare, sa Murray till Senators hemsida och öppnade för att plocka över Zabinejad direkt.

En idé som Jan Järlefelt ställer sig kritisk till.

- Han har bara spelat 26 matcher i elitserien och enligt mig behöver han fler matcher och träningar för att vara beredd för NHL. Det kommer han få i elitserien, dessutom har han J-VM läger och turnering att se fram emot. Och ett år kvar i gymnasiet, säger han till Nyheter24.

nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.