Linus Omarks straff mot Schweiz är, och kommer att förbli, ett av de vackrare målen som någonsin gjorts.
1 av 2
Linus Omarks straff mot Schweiz är, och kommer att förbli, ett av de vackrare målen som någonsin gjorts. - Foto: Paul Madej / SCANPIX
Men kanske det vackraste av dem alla stod Denis Savard för när han åkte slalom mellan motståndarlagets samtliga utespelare.
2 av 2
Men kanske det vackraste av dem alla stod Denis Savard för när han åkte slalom mellan motståndarlagets samtliga utespelare. - Foto: David Zalubowski/SCANPIX

Lista: Hockeymålen vi aldrig glömmer

Att ishockey är en fabulöst underhållande sport vet vi alla. Nu listar Nyheter24 fem mål som angränsar till konst.


Tidigare listor

Här kan ni ta del av de säsongens största floppar, de fem mest korkade OS-grenarna genom historien och här hittar ni de mest brutala tacklingarna i modern tid.

Om ni hellre behagar att läsa om sportklyschorna vi kan leva utan så finner ni den här. Ni kan även läsa om de fem mest korkade reglerna genom fotbollens mångåriga historia.

Hockeysäsongen är fortfarande långt borta, men det stoppar inte oss sportnördar från att längta genom att titta igenom arkivet och glo på ett gäng gamla klassiska baljor. Här är ett urval av några av de skönaste målen som kanske någonsin har gjorts.

5. När man ska lista några av de skönaste målen som någonsin gjorts i NHL, får man ibland stanna upp och fråga sig vad var det jag precis såg? Precis den känslan, eller snarare exakt den känslan får man när man ser Nino Niederreiter lobba in denna oerhört vackra straff.

4. Linus Omark, straffarnas konung tog sin egen konst till en helt ny nivå med denna straff i JVM mot Schweiz.

3.Säga vad man vill om Alexander Ovechkin, men att neka ryssens makalösa talang är inte bara befängt - det är direkt dumdristigt. För då kommer målen från det sista stället du kan tänka dig.

2. Eliezer Sherbatov, en spelare från Israel som inte många kan ha hört talas om. Men när man ser detta mål är det en genuin gåta att inte fler har hört talas om mannen som kan stå för ett mål som denna.

1. Denis Savard. Ja, vad ska man säga? Kan det överhuvudtaget bli särskilt mycket bättre? Helt ärligt, han dribblar av mer eller mindre hela motståndarlagets femma.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!