Lista: Här är hockeyns värsta överfall

- 13/08/2011, 13:23 -
Steve Moores karriär tar slut efter ett vansinnigt överfall från Todd Bertuzzi.
1 av 4

Steve Moores karriär tar slut efter ett vansinnigt överfall från Todd Bertuzzi.

CHUCK STOODY/AP/SCANPIX

Bertuzzi var djupt ångerfull efter överfallet.
2 av 4

Bertuzzi var djupt ångerfull efter överfallet.

CHUCK STOODY/AP/SCANPIX

Pittsburgh Penguins Eric Tangradi ligger ned efter påhoppet från Trevor Gillies.
3 av 4

Pittsburgh Penguins Eric Tangradi ligger ned efter påhoppet från Trevor Gillies.

Mark Lennihan/AP/SCANPIX

Chris Simon sänker Ryan Hollweg.
4 av 4

Chris Simon sänker Ryan Hollweg.

ED BETZ/AP/SCANPIX

Påhoppningar bakifrån, klubbslag i ansiktet och "sucker-punches". Här är klippen du måste se för att tro på.

Att NHL-proffsen slåss titt som tätt är knappast någon nyhet. Men det finns också incidenter som gått långt över gränsen för vad som kan accepteras på en hockeyrink, det har dessa spelare fått erfara.

Nyheter24 listar hockeyns värsta överfall. OBS. Känsliga tittare varnas.

5. Slagskämpen Trevor Gillies spårade ur totalt när han gick till attack mot Pittsburgh Penguins Eric Tangradi. Fem kraftfulla skridskoskär avslutades med en ful armbågstackling mot "pens"-spelaren. Tangradi stod på benen, men grinade illa. Gillies själv ramlade omkull i samband med tacklingen - kanske var det därför han lackade ur en extra gång och började svinga mot den redan skadade motspelaren? Nio matchers avstängning blev det för Gillies.

4.  Chris Simon är känd för att vara en retsticka på isen. Men att andra ger igen med samma medicin, det tolererar han inte. När han tacklades av Ryan Hollweg i ett New York-derby svarade han med att ställa sig upp slå klubban i ansiktet på Nye York Islanders-spelaren som tvingades sy två stygn i ansiktet. Straffet? 25 matchers avstängning.

3.  Steffen Thoresen i norska Vålerenga fick ett frispel utan dess like. Helt från ingenstans får han för sig att attackera en motspelare bakifrån. Efter två kraftiga crosschekings mot bakhuvudet faller spelaren till marken. Men Thoresen nöjer sig inte där, utan fortsätter att drämma klubban mot den redan liggande spelaren. Både en, två och tre gånger till. Resultatet? 20 matchers avstängning.

2.  Marty Mcsorley är NHL:s fjärde mest utvisade spelare genom tiderna och var mest känd för att agera beskyddare åt Wayne Gretzky. Men titt som tätt tappade han förståndet i sin roll som slagskämpe. När han med en tvåhandsfattning tog klubban till hjälp om drämde till Donald Brashear i ansiktet, innebar det även slutet för hans karriär. Han dömdes för misshandel och fick 18 månaders skyddstillsyn. Det blev aldrig någon mer NHL-match för Mcsorley.

1. Todd Bertuzzi, numera Detroit Red Wings, är inte bara känd för att vara en poängspelare. Han har även hunnit med att avsluta en annan spelares karriär. Under sin tid i Vancouver Canucks svarade han för ett av NHL-historiens värsta överfall, vilket resulterade i två brutna nackkotor och slutet på karriären för Colorado Avalanche-spelaren Steve Moore. Bertuzzi stängdes av i ett år och stämdes på 160 miljoner kronor.