Stockholm

Bajen Fans lagkapten slår tillbaka mot Schulmans hån

Bajen Fans lagkapten slår tillbaka mot Alex Schulmans hån i Aftonbladsprofilens egen webteveshow.
Bajen Fans lagkapten slår tillbaka mot Alex Schulmans hån i Aftonbladsprofilens egen webteveshow. Foto: YOUTUBE/SCANPIX

Bajen Fans Hockeys lagkapten går hårt åt Alex Schulman efter hans diskussion kring lagets egenproducerade reklamfilm: "Han har missförstått allt."


Läs mer
Säsongensupptakten

Bajen Fans har inte inlett säsongen så som det var tänkt. Klubben hade hoppats på att gå obesegrade genom året, men gick i stället på plumpen redan i premiären mot MB Hockey. Därefter har laget bjudit på ytterligare en förlust samt en seger, nu senast mot Trångsunds IF.

– Vi har helt klart det mest talangfulla laget i division 2, det råder det ingen tvekan om. Men vi måste komma igång både mentalt och fysiskt - dessutom måste vi börja sätta våra chanser.

STOCKHOLM. Vi minns alla när Bajen Fans Hockey slog ett slag i medievärlden och publicerade en reklamfilm på Youtube för att visa att de fanns. Det var dags för laget att göra entré i division 2. Det var dags för ett av Sveriges mest segerrika lag genom tiderna att ta ytterligare ett steg upp. Samtidigt blev slaget i medievärlden ett enda långt missförstånd, menar bland annat Bajen Fans lagkapten, Tomas Lindgren.

– Bland annat Alex Schulman använde klippet i sin show på Aftonbladet och han missade hela poängen. Nu är Schulman som han är men den här gången är han helt snett ute, säger han till Nyheter24.

Ironi eller allvar?

Aftonbladets profil, som älskar att kritisera eller hylla allt som rör på sig, drog efter reklamsekvensen igång en diskussion tillsammans med bland annat NHL-proffset Henrik Lundqvist i studion.

– Här är Bajen, här är vi homosexuella och tar folk i tvåan i duschen. Det är ju vad de säger i den här reklamen, sa bland annat Schulman.

Vid en första anblick är det svårt att veta huruvida debatten i studion var ironisk eller ej. Däremot menar Lindgren att det framkom en del faktafel under diskussionen.

– Först och främst gick Hammarby Hockey i konkurs den 22 april 2008. Vi heter Bajen Fans och inget annat. Dessutom är reklamfilmen riktad mot våra fans, säger lagkaptenen och fortsätter:

– När vi spelade i kvalserien för att ta oss upp till division 2 var det fansen som vecklade ut en banderoll där det just stod; "Nästa år tar vi dom i tvåan". Och nu ville vi besvara dem vi kämpar för, men tydligen fattade en del människor i medierna inte riktigt poängen. Den var varken ämnad att vara homoerotisk eller homofobisk, utan det hela var och är ett skämt.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.