Modo presenterade nya målskyttar

- 03/10/2008, 05:25 -

Fyra för säsongen helt nya målskyttar presenterade sig. (TT)

Hasse Jonsson, Ville Snellman, Oscar Steen och Tobias Forsberg gjorde alla sina första mål för säsongen när Modo vann med 4-3 mot Timrå.

Mycket i Modo kretsade under de första sex omgångarna kring lagets förstakedja - elitseriens vassaste. Dock inte i länsderbyt hemma mot Timrå.

Kedjan Per-Åge Skröder, Niklas Sundström och Mats Zuccarello-Aasen har varit suverän. Trion hade gjort 13 av Modos 19 mål före matchen, och var både mål- och poängmässigt bäst i serien.

Dock håller det inte i längden att ha i princip bara en kedja som producerar. Så det är klart att Modotränaren Harri Rindell var nöjd efter derbysegern.

Hasse Jonsson, Ville Snellman, Oscar Steen och Tobias Forsberg gjorde alla sina första mål för säsongen. Forsberg dessutom sitt första mål över huvud taget i elitserien.

— Visst var det skönt att nya spelare gjorde mål. Men allra roligast var det för pojkarnas skull, sade Rindell.

Timrå startade matchen i ett rasande tempo och hade Modo tidigt i brygga. 0-1 kunde ha blivit mer. Men Modo tog sig samman och gick i kapp och förbi inom loppet av en minut i slutet av perioden!

!varpå Timrå kvitterade 18 sekunder efter Modos ledningsmål. Rena målexplosionen där.

Modos akilleshäl den här säsongen har varit andra perioden, då laget i allmänhet somnat in. Tvärtom den här gången.

Timrå bjöds på en riktig åktur i en period där Modo vann skotten med 16-5 - till ingen större nytta. Modo förmådde inte ge sig självt betalt för det stora spelövertaget, gjorde i och för sig ett mål - men det gjorde Timrå också.

— Vi borde ha avgjort matchen, hade ju bland annat ett (långt, 1.40) fem mot tre-läge, konstaterade Harri Rindell.

Det spelövertag Modo ändå skaffat sig behölls in i tredje perioden, även om Timrå lyckades lyfta sig en del.

Hasse Jonsson kom in från sin backplats och tryckte in 4-3-pucken precis när Timrå blivit fulltaligt efter en utvisning.

Modo lyckades hålla undan till en välförtjänt trepoängare de tolv minuter som då återstod - även om Timrå hade chanser till kvittering.

— Det kanske inte hade varit rättvist men det kändes lite surt att vi inte fick med oss en poäng, sade Timrås tränare Charles Berglund.

Harri Rindell var mer nöjd:

— Det är mentalt tufft att spela en match där man tycker att man är något bättre hela tiden, men inte avgör.

Publiken bjöds på en mycket bra hockeymatch, trots att båda lagen är hårt skadedrabbade. Modo-backen Pierre Hedin fick dessutom en klubba i ansiktet och tvingades utgå redan i första bytet.

Det kunde ha varit fem minuter för hög klubba där, men med tanke på vårt power play i kväll hade väl Timrå gjort mål då, sade Rindell.

Skrivet av: