Frölunda besegrade Brynäs efter drömmål

Frölunda tog viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats när man besegrade serietvåan Brynäs med 4-1.

De 11 225 personerna som tagit sig till Scandinavium fick se en händelserik, men mållös första period där Brynäs målvakt Niklas Svedberg stod för flera bra räddningar.

I andra perioden skärpte hemmalaget Frölunda till skyttet ordentligt och redan i den femte minuten sköt Fredrik Sjöström 1-0 efter att ha rundat en Brynäsförsvarare och fått iväg ett skott som sedan styrdes in i mål. Efter det fyllde både Christian Bäckman och Mikael Johansson på i målprotokollet innan periodsignalen ljöd. Johanssons var ett riktigt praktmål där han efter en individuell prestation satte pucken bakom Svedberg.

– Det var kul att sätta dit den, det är inte alltid som jag gör sådana mål. Vi gör en bra period, ligger på, är intensiva och skapar bra lägen. Det gäller att fortsätta på den vägen, säger han till Canal Plus.

Och Frölunda fortsatte spela tajt och intensivt försvarsspel i tredje perioden. Serietvåan Brynäs hade, trots sju numerära överlägen, förtvivlat svårt att skapa riktigt bra chanser samtidigt som Frölunda imponerade i boxplayspelet.

18.13 in i tredje perioden skapade dock Brynäs Johan Larsson nerv i matchen när han, framspelad av Jakob Silfverberg, lyckades få hål på Frölundamålvakten Fredrik Andersen. Direkt efter målet tog Brynäs time out och plockade Svedberg ur kassen. Men 43 sekunder senare kunde Joel Lundqvist sätta spiken i kistan när han sköt 4-1 till Frölunda i tom bur.