- Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Skellefteå bröt Växjös segersvit

Skellefteå tog en komfortabel seger mot serieåttan Växjö som fick se sig besegrade för första gången 2012.


Nykomligen Växjö reste till Skellefteå med fyra raka vinster i bagaget. Men de blågula serieledarna blev en för hård nöt att knäcka för smålänningarna som förlorade matchen med 4-2 och skotten med 45-19.

Siffrorna kunde dock ha varit betydligt större. Skellefteå tog iniativet direkt från start och spelade under långa stunder ut Lakers innan Pierre-Edouard Bellemare kunde göra 1-0.

Men ett defensivt och taktiskt Växjö med en storspelande Martin Gerber i målet, fredade sig väl från SAIK:s press och kom igen i den andra perioden som blev jämnare. Skellefteå utökade dock ledningen genom Petter Emanuelsson, innan Växjös Liam Reddox reducerade.

I den tredje perioden fortsatte SAIK att mala på medan Växjö, som är i behov av poäng för att behålla sin slutspelsplats, försvarade och bet sig kvar i matchen. När Bellemare svarade för sitt andra mål för kvällen, tog det inte lång tid innan Växjös Erik Josefsson reducerade till 3-2.

Direkt efter målet pressade Växjö på för en kvittering, men 19.24 lyckades Skellefteås Bud Holloway avgöra matchen i tom bur.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!