Djurgårdens Gustaf Wesslau hade en räddningsprocent på 97, men det räckte alltså inte.
1 av 3
Djurgårdens Gustaf Wesslau hade en räddningsprocent på 97, men det räckte alltså inte. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
En livsviktig seger i kampen om slutspelsplatserna.
2 av 3
En livsviktig seger i kampen om slutspelsplatserna. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
Fredrik Pettersson-Wentzel storspelade och förde Färjestad till tre poäng.
3 av 3
Fredrik Pettersson-Wentzel storspelade och förde Färjestad till tre poäng. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Reserven nollade Djurgården i krismötet

20-årige Fredrik Pettersson-Wentzel höll nollan när Färjestad besegrade Djurgården.


Matchstatistik

Skott på mål: 35-25

Räddningsprocent: 100%-97%

Utvisningsminuter: 8-8

Tekningar: 22-30

KARLSTAD. Två lag i kris drabbade samman i Löfbergs Lila Arena. Färjestad med sex förluster på de sju senaste matcherna, mot Djurgården med fyra raka bortaförluster i bagaget. De som förväntade sig ett målkalas fick vända hem i besvikelse - söndagsfajten blev ett ställningskrig och en målsnål historia.

Statistiken talade för Djurgården

Djurgården var på jakt efter en snabb revansch från derbyförlusten mot AIK tidigare i veckan och, faktiskt, talade statistiken för stockholmarna: de hade nämligen fem raka segrar mot just Färjestad. Men någon ny Dif-vinst kom aldrig.

Istället var det Färjestad som knep de ack så viktiga tre poängen. Det efter att Patrik Lund gett hemmalaget ledningen, 17,04 in i mellanperioden. Han spelades fram av assistkungen Mikael Johansson, som gjorde sin 26:e assist för säsongen och därmed går upp i ensam ledning i elitseriens assistliga.

– "Micke" är en väldigt skicklig spelare, så det är bara att söka lägen och hålla klubban i isen när man spelar med honom, sa målskytten Lund till Canal Plus.

FBK-keeperns första nolla

Bortalaget gjorde ett tappert försök att forcera in en kvitteringspuck, men Färjestads målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel - som vikarierade för skadade förstemålvakten Christopher Nihlstorp - hade en bra dag mellan stolparna och stoppade de 24 puckar som avlossades. Det var hans första elitserienolla någonsin.

– Det kändes jätteskönt där ute och det är väldigt skönt med tre poäng. Jag tycker vi förtjänar poängen, säger matchhjälten till Canal Plus.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!