Lördag 16 Okt
Stockholm

Djurgårdsfansen uppmanar till bojkott

Ståplatssektionerna med Djurgårdsfans kan stå tomma till nästa derby. Detta efter en uppmaning om bojkott från Järnkaminerna.
1 av 4
Ståplatssektionerna med Djurgårdsfans kan stå tomma till nästa derby. Detta efter en uppmaning om bojkott från Järnkaminerna. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Fansen verkar ha fått nog av polisens beteende.
2 av 4
Fansen verkar ha fått nog av polisens beteende. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Stockholmsderbyna har den senaste tiden kantats av problem. Enligt supportrarna ska detta bero på polisens sätt att agera mot fansen, och inte vice verca.
3 av 4
Stockholmsderbyna har den senaste tiden kantats av problem. Enligt supportrarna ska detta bero på polisens sätt att agera mot fansen, och inte vice verca. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
Här slår polisen supportrar som ligger ner.
4 av 4
Här slår polisen supportrar som ligger ner. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Djurgårdens organiserade supporterorganisation uppmanar nu fansen på ståplatsläktaren att bojkotta derbyt den 16 februari.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fansen lämnade i protest

När Stockholmsderbyt senast begav sig valde de båda klubbarnas att lämna ståplatsläktarna till följd av polisens beteende.

Supportrarna lämnade direkt efter polisens intåg i klackarna. Sedan lämnade de ytterligare en gång i början av den andra perioden.

Efter den andra utgången valde AIK-supportrarna att lämna Globen. Delar av Djurgårdsklacken stannade kvar.

STOCKHOLM. Efter den senaste tidens stökiga derbyn tar nu Djurgårdens organiserade supporterorganisation pappret ur mun. De uppmanar helt sonika ståplats-fansen att bojkotta matchen mot AIK den 16 februari.

"Vi har under många år jobbat aktivt och hårt för att få bort våld och stök på arenorna, med goda resultat. Nu kräver vi samma inställning från polis och matcharrangörer.", skriver Järnkaminerna på sin hemsida.

Samtidigt listar fansen fyra punkter med mål de vill uppnå med "Manifestationen mot våld": Få hockeyligan att lyssna på fansen, få polisen att börja följa lagen och få till en debatt om hur det egentligen är att gå på hockey. Den fjärde punkten kretsar kring ett youtube-klipp från i fjol då Globen kokade och andades supporterskap.

Järnkaminerna har tidigare gjort klart att dialogen med polisen avbrutits. Detta efter att, vad klacken själva anser, samarbetet med polisen helt förfallit.

Kommentera
Kopiera länk
Dela