Skellefteå storskrällde mot Linköping

Skellefteå tog hem den sista kvartsfinalen mot Linköping i sudden death.

Skellefteå tog hem den sjunde och sista kvartsfinalen mot Linköping i Cloetta Center i sudden death. Matchen slutade 2-3. Därmed gör laget HV 71, Frölunda och Färjestad sällskap i semifinalstriden.

– En av de större skrällarna i SM-slutspelets historia, säger Kanal 9:s expertkommentator Niklas Andersson.

Inte många trodde att Skellefteå skulle få till en sjunde och helt avgörande kvartsfinal mot tabelltvåan. Tack vare ett uppoffrande försvarspel, mycket vilja och en strålande målvakt i Nicklas Dahlberg lyckades man ändå.

Dessutom tog man ledningen i rysaren efter bara två minuter genom Pavel Skrbek. Linköping vände till 2-1 och hade massvis av chanser att gå i från, men Dahlberg var suverän på nytt. I stället kämpade sig Skellefteå till en förlängning. Där var östgötarna överlägset, men fick inte in någon puck.

– Vi orkade spela hela natten lång om det hade behövts, de var tröttare, säger en lycklig Koskenkorva.

Trots 54-26 i skott för hemmalaget avgjorde Kimmo Koskenkorva den sanslösa rysare efter 2.01 minuter av den sjätte perioden. En stor skräll och samtidigt en flopp för för Linköping, som varit i SM-final de två senaste åren. Matchen var för övrigt den tredje längsta i slutspelets historia.