- Foto: Montage Scanpix/Faksimil Kuriren.nu

"Jag hade strukit med"

August Tornberg spelade hockey i 15 år – med bruten nacke. En vanlig tackling och det kunde ha gått riktigt illa för division 1-backen. Tornberg: "Jag hade inte hamnat i rullstol - jag hade strukit med."


PITEÅ. Den chockerande upptäckten gjordes förra veckan. 20-årige August Tornberg, som har spelat division 1-hockey med Piteå de tre senaste säsongerna, fick en puck på kinden i en match mot Björklöven och ville röntga för att kontrollera så att inget var brutet. Läkarna hittade en fraktur – men på ett helt annat ställe.

Läkarna hade missat en fraktur på nacken. Man tror att August bröt nacken som femåring när han hängde knäveck i en stång och ramlade ner.

– Ishockey är ganska fysiskt och när man spelar är det alltid en risk att skada sig, men jag har ju inte haft så bra odds om man säger så. Jag ser det mest som att jag har haft tur, säger August Tornberg till Norrbottens-Kuriren. 

 – Jag hade inte hamnat i rullstol - jag hade strukit med, säger han.

Nu väntar närmast en operation.

– Jag är i god form så jag ligger bra till. Hade vi gjort den när jag var fem år hade det inte blivit lika bra resultat som det kommer bli nu.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.