Tisdag 28 Sep
Stockholm

"Jag hade strukit med"

August Tornberg spelade hockey i 15 år – med bruten nacke. En vanlig tackling och det kunde ha gått riktigt illa för division 1-backen. Tornberg: "Jag hade inte hamnat i rullstol - jag hade strukit med."

Kommentera
Kopiera länk
Dela

PITEÅ. Den chockerande upptäckten gjordes förra veckan. 20-årige August Tornberg, som har spelat division 1-hockey med Piteå de tre senaste säsongerna, fick en puck på kinden i en match mot Björklöven och ville röntga för att kontrollera så att inget var brutet. Läkarna hittade en fraktur – men på ett helt annat ställe.

Läkarna hade missat en fraktur på nacken. Man tror att August bröt nacken som femåring när han hängde knäveck i en stång och ramlade ner.

– Ishockey är ganska fysiskt och när man spelar är det alltid en risk att skada sig, men jag har ju inte haft så bra odds om man säger så. Jag ser det mest som att jag har haft tur, säger August Tornberg till Norrbottens-Kuriren. 

 – Jag hade inte hamnat i rullstol - jag hade strukit med, säger han.

Nu väntar närmast en operation.

– Jag är i god form så jag ligger bra till. Hade vi gjort den när jag var fem år hade det inte blivit lika bra resultat som det kommer bli nu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela