Söndag 24 Okt
Stockholm

Här är de fem galnaste hockeymålvakterna

Att vara hockeymålvakt kräver en rejäl dos mod. Och en ännu större del dårskap. För vem ställer sig annars och försöker stoppa en hockeytrissa som kommer emot en i 150 kilometer i timmen? Nyheter24 ger er de fem största dårarna som någonsin ställt sig i ett hockeymål.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

5. Chris Osgood. En av NHL:s bästa målvakter under sin aktiva karriär som varade i 20 år. Men också en slagskämpe av rang. Han och Patrick Roy är inte bästa polare. Men mer om det sedan. Här nedan är det hela New Jersey Devils som får sig en omgång.


4. Michael Sundlöv. Brynäs-legendaren som aldrig bangade på en fight. Inte ens efter karriären. I exemplet nedan bråkar han med Linköpings Andreas Jämtin.

3. Jarmo Myllys. Keepern alla ville vara när man var liten. Även om han ofta ägnade sig åt ganska barnförbjudna saker. Gjorde även två mål under sin elitseriekarriär.


2. Patrick Roy. En av världens bästa målvakter genom tiderna. Också en av de vildaste. Hade flertalet slagsmål med Chris Osgood i rivalen Detroit Red Wings. Här är ett exempel.


1. Ilja Bryzgalov. På första platsen hittar vi ingen känd fighter. Bryzgalovs dårskap tar sig uttryck i funderingar. Ofta kring universum och andra stora ting. Se det här legendariska klippet där han blir Mr. Universe med en hel hockeyvärld.


Kommentera
Kopiera länk
Dela