Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

NHL-svensken spelade hockey – i Thailand

- 01/11/2012, 09:45
Johnny Oduya spelade hockey i Thailand.
1 av 3

Johnny Oduya spelade hockey i Thailand.

Scanpix

Det verkar inte som att han bjöd på något sådant här under semestern?
2 av 3

Det verkar inte som att han bjöd på något sådant här under semestern?

Scanpix

Oduya spelade tidigare i Chicago.
3 av 3

Oduya spelade tidigare i Chicago.

Scanpix

Lockoutade NHL-backen Johnny Oduya har spelat säsongens första matcher – i Thailand. Under en semester stötte svensken på ett lag: "Jag är imponerad över nivån som de håller".

BANGKOK. Sol, paradisstränder och paraplydrinkar. Det är nog vad som lockar de flesta svenskar till Thailand. NHL-backen Johnny Oduya åkte dock dit – för att spela hockey. Inför en semesterresa började den för tillfälligt arbetslöse NHL-spelaren att kolla upp möjligheten att även kunna spela hockey.

"Större än jag först trodde"

31-åringen fick kontakt med Flying Farangs från Bangkok. Några mejl senare var Oduya på thailändsk is och spelade turneringen Land of Smiles Ice Hockey Tournament förra veckan.

– Jag visste inte om det var en bra idé men efter att jag började titta på det så lät det spännande. Jag hade ingen aning om att det skulle bli så här, det är större än jag först trodde, säger Oduya till Bangkok Post.

Blev imponerad

Uppståndelsen inför stjärnans ankomst var förstås stor.

– När jag dök upp till första träningen så lät det "åh, du kom, vi trodde inte att du skulle dyka upp". De trodde att det bara var snack. Jag hoppas att de tyckte att det var roligt.

Oduya blev imponerad av vad han såg.

– Att de kan nå den nivån är jag riktigt imponerad av. Med lite träning och mer istid kan de bli riktigt bra. Faciliteterna är otroliga för att ligga i ett köpcentrum i ett tropiskt paradis, säger Johnny Oduya till Bangkok Post.