Johnny Oduya spelade hockey i Thailand.
1 av 3
Johnny Oduya spelade hockey i Thailand. - Foto: Scanpix
Det verkar inte som att han bjöd på något sådant här under semestern?
2 av 3
Det verkar inte som att han bjöd på något sådant här under semestern? - Foto: Scanpix
Oduya spelade tidigare i Chicago.
3 av 3
Oduya spelade tidigare i Chicago. - Foto: Scanpix

NHL-svensken spelade hockey – i Thailand

Lockoutade NHL-backen Johnny Oduya har spelat säsongens första matcher – i Thailand. Under en semester stötte svensken på ett lag: "Jag är imponerad över nivån som de håller".


Om turneringen

Land of Smiles Ice Hockey Tournament är en årlig turnering som hålls i Bangkok. 40 lag från världens alla hörn deltog den här gången. Enligt Bangkok Post ökar intresset för hockeyn i Thailand mer och mer.

BANGKOK. Sol, paradisstränder och paraplydrinkar. Det är nog vad som lockar de flesta svenskar till Thailand. NHL-backen Johnny Oduya åkte dock dit – för att spela hockey. Inför en semesterresa började den för tillfälligt arbetslöse NHL-spelaren att kolla upp möjligheten att även kunna spela hockey.

"Större än jag först trodde"

31-åringen fick kontakt med Flying Farangs från Bangkok. Några mejl senare var Oduya på thailändsk is och spelade turneringen Land of Smiles Ice Hockey Tournament förra veckan.

– Jag visste inte om det var en bra idé men efter att jag började titta på det så lät det spännande. Jag hade ingen aning om att det skulle bli så här, det är större än jag först trodde, säger Oduya till Bangkok Post.

Blev imponerad

Uppståndelsen inför stjärnans ankomst var förstås stor.

– När jag dök upp till första träningen så lät det "åh, du kom, vi trodde inte att du skulle dyka upp". De trodde att det bara var snack. Jag hoppas att de tyckte att det var roligt.

Oduya blev imponerad av vad han såg.

– Att de kan nå den nivån är jag riktigt imponerad av. Med lite träning och mer istid kan de bli riktigt bra. Faciliteterna är otroliga för att ligga i ett köpcentrum i ett tropiskt paradis, säger Johnny Oduya till Bangkok Post.

/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.