Conny Strömberg skulle träffa Tommy Salo för att diskutera om ett kontrakt – men ägnade tiden åt att försöka skjuta upp en klassfest.
1 av 4
Conny Strömberg skulle träffa Tommy Salo för att diskutera om ett kontrakt – men ägnade tiden åt att försöka skjuta upp en klassfest. - Foto: Montage Bildbyrån
"Vi hann egentligen inte mer än att småprata", skriver Strömberg om mötet med Tommy Salo.
2 av 4
"Vi hann egentligen inte mer än att småprata", skriver Strömberg om mötet med Tommy Salo. - Foto: Björn Tilly/Scanpix
Strömberg hamnade i fyllecell natten till julafton för snart två år sedan och fick sparken från Örebro den 5 januari. Ett par veckor senare tog Örebro tillbaka honom.
3 av 4
Strömberg hamnade i fyllecell natten till julafton för snart två år sedan och fick sparken från Örebro den 5 januari. Ett par veckor senare tog Örebro tillbaka honom. - Foto: Björn Tilly/Scanpix
Conny Strömberg avslöjar sanningen bakom sin skandalomsusade karriär i sin självbiografi.
4 av 4
Conny Strömberg avslöjar sanningen bakom sin skandalomsusade karriär i sin självbiografi. - Foto: Faksimil Conny Strömberg – en lirares bekännelser

Festen var viktigare än Leksand

Sparkad efter allt festande. Då kallade Leksand på Conny Strömberg, 37. Men i stället för att diskutera kontrakt med sportchefen Tommy Salo ville stjärnan planera fest.


Så här lät samtalet

Företag: Hej, vi håller i ert 20-års-jubileum sen gymnasiet. Det är den 14:e maj, är det något som intresserar?
Conny: Men då är ju jag alltid på hockey-VM vet du väl?
F: Alltid? Jaha, nej, det visste jag inte.

"(Vilken normal människa som helst i hela världen i den trassliga sits Conny befinner sig i just här hade lagt på luren på stört och hört vad Salo ville säga. Leksand är ju Leksand och Conny i stort sett arbetslös.)"

C: Ja, kan ni byta datum? Jag är ju inte hemma.
F: Men kan du inte hoppa över hockey-VM?
C: Men jag åker dit varje år. Nu får du lägga av.
F: Ska vi skicka ut nytt datum till alla hundratals andra för att du inte kan?
C: Det kan väl inte vara hela världen?

Konversationen har kortats ner av Nyheter24.

En lirares bekännelser

Conny Strömbergs självbiografi är skriven med hjälp av journalisten Daniel Enestubbe och släpps den 12 december. Boken kan bara beställas online i en begränsad upplaga på Hockeysverige.se och Mrmadhawk.se.

Vintern 2011 fick Conny Strömberg sparken från Örebro efter ännu en fylleskandal. Leksand hade poängsprutan på sin radar och i sin kommande självbiografi "Conny Strömberg - en lirares bekännelser" avslöjar Strömberg en av anledningarna till varför det kanske inte blev något kontrakt med dalaklubben.

Nyheter24 har exklusivt fått ta del av ett utdrag från boken där stjärnan berättar om ett inte allt för givande möte.

När Leksand spelade match i Västerås hade Strömberg stämt träff med sportchefen Tommy Salo i en av periodpauserna. Men i stället för att diskutera ett kontrakt ägnade Strömberg de få minuterna till – att boka om en klassfest så att han skulle hinna åka till hockey-VM i Bratislava och festa med kompisarna.

I boken berättar en av Strömbergs vänner som var med på mötet:

"Tommy Salo börjar skruva lite på sig. Lyssnar såklart på Connys försök att flytta en hel reunion bara för att han själv ska ner och festa i Bratislava, får till slut börja kallprata lite med oss andra två då Connys samtal fortsätter – i exakt samma stil. Jag har ju funderat än idag vad fan Tommy Salo satt där och tänkte. Där hade dom några få minuter att få till något konstruktivt, men det absolut viktigaste för Conny just då var att försöka lappa ihop maj månad så han hann med både fest under hockey-VM och sin gamla klassfest. Det är Conny Strömberg – som jag känner honom allra bäst.”

Själv skriver Strömberg så här om mötet:

"Visst skämtade jag lite med tjejen som ringde från det där företaget men samtidigt gjorde jag allt jag kunde för att flytta festen. (...) Vi hann egentligen inte mer än att småprata lite eftersom vi bara träffades under en periodpaus. Klart var väl att han var intresserad, men det var ändå Mikael Fahlander som hade bollen och som avgjorde hur, när och var och som skulle godkänna eventuell ny klubbadress. Och när det gäller den där festen insåg jag ju till slut att ett evenemang för kanske 500 pers blir svårt att ändra datum på bara för att jag inte kan komma."

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!