Jesper Pettersson förd till sjukhus efter överfall

Det var inga roliga scener som utspelade sig när Sverige mötte Kanada i det sista genrepet inför JVM som börjar på onsdag. Sveriges Jesper Pettersson fick bäras ut på bår efter en ful tackling.


HELSINGFORS. Jesper Pettersson, till vardags i Linköping, var inte alls i närheten av pucken när han blev brutalt tacklad av kanadensaren Boone Jenner. Jenner, känd för sitt fula spel, satsade för fullt flera sekunder efter att Pettersson släppt ifrån sig pucken. Pettersson blev liggande på isen och sedan utburen på bår för att åka till sjukhus i ambulans. Jenner fick matchstraff direkt.

–  Han är ute efter att skada och det är ett överlagt övergrepp. Jesper har spelat i från sig pucken som även har gått vidare till ytterligare en spelare när smällen kommer, säger Sveriges general manager Tommy Boustedt till Aftonbladet.

Petterssons axel är ur led och det är ännu oklart om han fått ytterligare skador. Klart är dock att det inte blir något JVM för 18-åringen.

Matchen vann Kanada på straffar efter att matchen slutat 1–1 efter ordinarie tid och förlängning. Sveriges mål gjordes av Alexander Wennberg och Mikael Vikstrand.

JVM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.