Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blev utfryst efter klubbytet – nu får han skadestånd

- 03/04/2013, 16:12 -
Hockeyeleven blev utfryst efter att han hade gått från Skellefteå AIK till Luleå hockey.
1 av 2

Hockeyeleven blev utfryst efter att han hade gått från Skellefteå AIK till Luleå hockey.

Rivaliteten mellan Skellefteå och Luleå är stor.
2 av 2

Rivaliteten mellan Skellefteå och Luleå är stor.

SCANPIX SWEDEN

En 19-årig elev på hockeygymnasiet i Skellefteå bytte till fel klubb – och blev mobbad. Nu får han upprättelse – och kommunen straffas med böter.

SKELLEFTEÅ. En hockeyelev i Skellefteå bytte Skellefteå AIK mot Luleå Hockey, ett byte som inte uppskattades av hans klasskamrater på Skellefteå hockeygymnasium. Eleven blev utfryst och tvingades att byta om i ett ensamt omklädningsrum. 

45 000 kronor i skadestånd

Hockeyspelarens föräldrar polisanmälde i december förra året Skellefteå kommun som nu ska betala 45 000 kronor i skadestånd, uppger SVT.

– Vi har fattat ett beslut att Skellefteå kommun ska betala 45 000 kronor i skadestånd och förelagt att kommunen ska göra en åtgärdsplan mot kränkande behandling, säger Sofia Lindström, handläggare i ärendet på Skolinspektionen till Norran.

Nolltolerans mot kränkning

– Vi anser att sättet han blivit behandlad på är kränkande och det ska råda nolltolerans mot kränkning i skolan. Huvudmannen, i det här fallet Skellefteå Kommun, har ansvaret för de ledare som man hyrt in i det här fallet och ska därför betala skadestånd för det inträffade, skriver Norran.