Onsdag 5 Okt
Stockholm

Blev utfryst efter klubbytet – nu får han skadestånd

Hockeyeleven blev utfryst efter att han hade gått från Skellefteå AIK till Luleå hockey.
1 av 2
Hockeyeleven blev utfryst efter att han hade gått från Skellefteå AIK till Luleå hockey. Foto:
Rivaliteten mellan Skellefteå och Luleå är stor.
2 av 2
Rivaliteten mellan Skellefteå och Luleå är stor. Foto: SCANPIX SWEDEN

En 19-årig elev på hockeygymnasiet i Skellefteå bytte till fel klubb – och blev mobbad. Nu får han upprättelse – och kommunen straffas med böter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Skellefteå kommun om mobbning

Det ska finnas en plan mot kränkande behandling för varje enskild verksamhet. Planen syftar till att främja barns och elevers lika rättigheter och förebygga och förhindra trakasserier och annan kränkande behandling till exempel mobbning.

Källa: Skellefteå kommun.

SKELLEFTEÅ. En hockeyelev i Skellefteå bytte Skellefteå AIK mot Luleå Hockey, ett byte som inte uppskattades av hans klasskamrater på Skellefteå hockeygymnasium. Eleven blev utfryst och tvingades att byta om i ett ensamt omklädningsrum. 

45 000 kronor i skadestånd

Hockeyspelarens föräldrar polisanmälde i december förra året Skellefteå kommun som nu ska betala 45 000 kronor i skadestånd, uppger SVT.

– Vi har fattat ett beslut att Skellefteå kommun ska betala 45 000 kronor i skadestånd och förelagt att kommunen ska göra en åtgärdsplan mot kränkande behandling, säger Sofia Lindström, handläggare i ärendet på Skolinspektionen till Norran.

Nolltolerans mot kränkning

– Vi anser att sättet han blivit behandlad på är kränkande och det ska råda nolltolerans mot kränkning i skolan. Huvudmannen, i det här fallet Skellefteå Kommun, har ansvaret för de ledare som man hyrt in i det här fallet och ska därför betala skadestånd för det inträffade, skriver Norran.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.