Torsdag 30 Jun
Stockholm

Hockeymiljonären gick till attack mot glassbil

"Det var hennes fel", säger Percy Nilsson samtidigt som han förnekar att han har borrat hål i däcket.
1 av 4
"Det var hennes fel", säger Percy Nilsson samtidigt som han förnekar att han har borrat hål i däcket. Foto: Bildbyrån/Youtube
70-åringen som är känd för sitt engagemang i Malmö Redhawks.
2 av 4
70-åringen som är känd för sitt engagemang i Malmö Redhawks. Foto: Emil Malmborg/Bildbyrån
Det var alltså hemglassbilens signaturmelodi som fick Percys bägare att rinna över – och borra hål i ett däck.
3 av 4
Det var alltså hemglassbilens signaturmelodi som fick Percys bägare att rinna över – och borra hål i ett däck. Foto: Faksimil/Youtube
Nilsson har inte kunnat nås för en kommentar om händelsen.
4 av 4
Nilsson har inte kunnat nås för en kommentar om händelsen. Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks före detta ordförande och stora investerare Percy Nilsson, 70, polisanmäldes under måndagen. Anledningen? Att han gick till attack mot en hemglassbil och borrade hål i ett däck inför den livrädda föraren Alizia Holm, enligt Kvällsposten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Stört sig tidigare

Percy Nilsson verkar inte vara särskilt förtjust i hemglassbilen. Han har flera tidigare klagat hos företaget för melodin som har spelats utanför hans hem vilket resulterade i att de specialbehandlade honom och undvek att spela trudelutten.

– För en månad sedan hotade han oss när vi körde där han bor. Han tycker inte om vår melodi. Sedan dess har vi slutat spela melodin på hans gata. Vi brukar i stället stanna bilen och knacka hos hans grannar som brukar köpa glass. Så vi har tagit hänsyn till honom, säger Sebastian Persson, franchisetagare för Hemglass i Skåne.

HÖLLVIKEN. Percy Nilsson har blivit känd över hela Sverige för sitt engagemang för Malmö Redhawks. Miljonären, och byggherren, byggde bland annat Redhawks hemmaarena Malmö Arena och var under många år ordförande i föreningen.

Men nu kan han ha satt sig i klistret. Under måndagen fick 70-åringen ett minst sagt omotiverat stort utbrott på hemglassbilen utanför bostaden i Höllviken – och borrade hål i däcken framför den skräckslagna 19-åriga föraren Alizia Holm.

"Jag var livrädd"

– Jag var livrädd, säger hon till Kvällsposten.

Det som störde bygg- och hockeypampen var, och får vi anta är, hemglassbilens klassiska signaturmelodi. När Alizia Holm drog igång melodin kom Nilsson ut från sitt hem så hon valde att stanna där eftersom hon trodde att han skulle köpa glass. Ett ödesdigert misstag för glassbilens däck. 

– Jag blev skiträdd och frågade honom vad han höll på med och då ropade han argt "Jag har sagt till er flera gånger att det måste bli ett slut på plinget".

"Ring polisen nu"

Holm började gråta av Nilssons bryska tilltag.

– Innan han gick tillbaka in i huset så sa han "Varsågod och ring polisen nu". Han hotade inte mig personligen, men det var fruktansvärt obehagligt. Jag visste ju inte vad han var ute efter, säger hon till Kvällsposten

Efter att ha pratat med sin bror på telefon valde hon att polisanmäla händelsen. Polisen bekräftar att det har kommit in en anmälan, som rubriceras som skadegörelse, men vill inte säga om det är Percy Nilsson som ligger bakom brottet.

"Det var hennes fel"

70-åringen säger dock att han är oskyldig och att han inte har borrat hål i däcket på hemglassbilen. Hon måste ha kört på ”en skruv eller en rörbit eller nåt annat” säger han.

– Jag hade borrmaskinen i handen men när hon säger att jag använde den mot bildäcket ljuger hon, säger han till Aftonbladet.

Men att han stör sig på signaturmelodin är inte direkt något han sticker under stol med.

– Jag var ute på garageinfarten och satte upp ett staket när de kom med sin tutande bil. Jag gick fram till tjejen som körde och sa att jag skulle polisanmäla henne. Då hade hon spelat sin truddelutt fem gånger här utanför, säger han och fortsätter:

– Det var ju hennes fel. Hon hade inte behövt trycka på knappen och tutat, säger han till Aftonbladet

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.