TV4:s inslag och Nyheter24:s artikel om Christoffer Skåån fick stor uppmärksamhet.
1 av 4
TV4:s inslag och Nyheter24:s artikel om Christoffer Skåån fick stor uppmärksamhet. - Foto: TV4
I en seriematch mot Sunne fick han spela och även göra mål.
2 av 4
I en seriematch mot Sunne fick han spela och även göra mål. - Foto: TV4
"Vi har fått jättefin respons och det blev större än vi hade anat", säger Christoffers mamma Anita Jönsson.
3 av 4
"Vi har fått jättefin respons och det blev större än vi hade anat", säger Christoffers mamma Anita Jönsson. - Foto: TV4
"Det är aldrig några sura miner. Han är en väldigt glad och pigg människa", säger Anita
4 av 4
"Det är aldrig några sura miner. Han är en väldigt glad och pigg människa", säger Anita - Foto: TV4

Christoffers mamma: "Har blivit mycket uppståndelse"

Anita Jönsson, mamma till Christoffer Skåån, berättar om reaktionerna efter hans match och mål. Hon pratar även om hans engagemang i Karlstad Hockey.


Williams syndrom

Under ett år föds 5-10 personer med Williams syndrom i Sverige.

Karaktäristiskt för diagnosen är vissa utseendemässiga drag, missbildningar av hjärtat och en intellektuell funktionsnedsättning.

Källa: Socialstyrelsen.

Nyheter24 skrev under torsdagen om Christoffer Skåån, som har Williams syndrom och är engagerad i Karlstad Hockey. TV4 hade gjort ett inslag där de följde honom när han fick spela en match mot Sunne. I matchen gjorde han också mål och solskenshistorien fick snabbt uppmärksamhet.

– Det har blivit ganska mycket uppståndelse i media och jag har fått mail och det är folk som har skrivit till mig på Facebook, säger Christoffers mamma Anita Jönsson till Nyheter24 och fortsätter:

– Vi har fått jättefin respons och det blev lite större än vi hade anat, kan man ju säga. Jag tycker att det är väldigt bra att man uppmärksammar det här och visar att människor kan vara med trots sina problem.

Alltid varit med

Anita Jönsson berättar att det har varit många diskussioner under Christoffers uppväxt om att han inte är som alla andra. Genom hockeyn får han däremot känna sig lite mer som en i gänget.

– Jag vet inte vad vi hade gjort utan sporten och dessa ungdomar, tränare och ledare. Nu är Christoffer 26 år, men han har varit i hallen sedan han var jätteliten. När han blev äldre ville han givetvis vara med även på isen. Det var naturligt att han skulle vara med på något sätt och det är aldrig några sura miner. Han är en väldigt glad och pigg människa, säger hon.

"Handlar om hans upplevelse"

En del kommentarer på artikeln om Christoffers match med Karlstad Hockey handlade om att han fick göra mål. Vissa tyckte det var fel att man lät honom göra mål och därmed kunde lura in honom i en känsla av att han var som alla andra.

 – Christoffer ser inte på saker som vi. Det här handlar ju om vad han upplever. Vad andra sedan tycker är ju fullständigt oväsentligt. Han gjorde ju mål trots allt, säger Anita Jönsson.

"Egentligen rätt ofattbart"

Matchen var en seriematch i Alltrean Värmland och spelarna och ledarna i Sunne visste vem Christoffer var eftersom han alltid närvarar på Karlstads alla matcher.

Utanför isen har Christoffer ett ganska inrutat liv, men har ändå vänner sedan lång tid tillbaka.

– Christoffer och Niklas Bäcker, som också var med i inslaget, har växt upp tillsammans och alltid hängt ihop. Jag tycker egentligen att det är rätt ofattbart med tanke på hur samhället ser ut. Christoffer är med i gänget precis som alla andra.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.