Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fans häcklade 11-åring – då kom NHL-stjärnan till undsättning

John Tavares läste om sitt elvaåriga fan som häcklades av supportrar efter en hockeymatch.

John Tavares läste om sitt elvaåriga fan som häcklades av supportrar efter en hockeymatch.

Montage

Sport | 14/03/2014 23:07

"Du suger, gå hem förlorare" Så skrek supportrar till en 11-åring kanadensisk pojke som ville se sitt favoritlag spela. När en av stjärnorna i laget fick höra om händelsen valde han att ställa upp för sitt fan.

11-årige Jake Lotocki är ett New York Islanders-fan och skulle äntligen få se sitt lag spela när de besökte Winnipeg Jets. Han hade aldrig sett de live tidigare, men skulle nu förverkliga sin dröm om att se laget.

Trots att hans favoritspelare John Tavares missade matchen på grund av skada såg Jake fram emot matchen och hade sin Tavares-tröja på sig.

Inför matchen var det motståndarfans som med glimten i ögat retades med honom, men de gick aldrig över gränsen. Annat blev det däremot efter matchen.

"Var på väg från matchen"

New York Islanders vann matchen och på väg från arenan fick Jake och hans mamma ta emot betydligt aggressivare kommentarer.

– Vi fastnade i en folkmassa med vad jag kan tänka mig var berusade unga män, som inte behandlade min son särskilt väl. Folk svor, så han antog automatiskt att det var aggressivt. Jag tycker inte att det är lämpligt att rikta sådant mot ett barn, bara på grund av vad det har på sig för kläder, säger Jakes mamma Sue Lotocki till till Winniepeg Sun.

Jake fortsatte att gå genom folksamlingen och försökte skaka av sig folks beteenden, men då kom en man fram och skrek "Du suger" och "Gå hem, förlorare" rakt till honom. Då brast det för Jake som började gråta och vred ihop sin tröja så att ingen annan skulle se den och fortsätta provocera honom.

"Bestämde sig för att agera"

Efter att tidningen skrev om händelsen skulle dock saker bli betydligt bättre. Jakes store idol Tavares läste om det och bestämde sig för att agera.

Tavares har nu lovat att ersätta Jakes tröja som han tvingades gömma på väg ut ur MTS Centre med en ny, signerad sådan. Islanders har även lovat att Jake ska få komma ner och träffa samtliga spelare i laget nästa gång klubben kommer på besök till Winnipeg.

– Det är helt otroligt. Det är imponerande att han som är Jakes hockeyhjälte visade sig vara en riktig hjälte för honom. Det betyder allt för honom, säger mamma Sue.